Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit John Guillermin, regizorul filmelor 'King Kong' şi 'The Towering Inferno'

John Guillermin

Regizorul britanic John Guillermin, cunoscut pentru filmele 'The Towering Inferno' (1974) şi 'King Kong' (1976), a murit duminică în urma unui infarct la reşedinţa sa din Topanga Canyon (California), la vârsta de 89 de ani, au informat membri ai familiei sale citaţi de EFE. 

Soţia cineastului a confirmat ştirea pe contul său de Facebook. Ea a scris că soţul ei era o persoană "sensibilă, pasionată şi plină de bravură". 

Cariera prolifică a lui Guillermin, care s-a lansat în regie la sfârşitul deceniului 1940, include filme precum 'Death on the Nole', 'Shaft in Africa', 'The Blue Max', 'P.J' şi 'House of Cards'. Ultimele trei filme l-au avut în rolul principal pe George Peppard. 

'The Towering Inferno', în care au jucat Paul Newman, Steve McQueen, William Holden şi Faye Dunaway, a câştigat un Oscar pentru cel mai bun cântec original, cel mai bun montaj şi cea mai bună imagine. Filmul a avut şi o nominalizare pentru cea mai bună peliculă şi a obţinut un Glob de Aur pentru Fred Astaire şi Susan Flannery. 

Anterior el a regizat 'Skyjacked' (1972), cu Charlton Heston în fruntea distribuţie, şi a realizat apoi poate cel mai cunoscut film al său, 'King Kong', produs de Dino De Laurentiis, în care au jucat Jessica Lange, Jeff Bridges şi Charles Grodin.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.