Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A plecat de acasă cu fetița spunându-i că pleacă într-o super-aventură: Vrea înapoi la tati, dar nu imi găsesc cuvintele să îi spun că tati e la război (Video)

BBC
copil mama ucraina

Un adevărat „La vita e bella” în varianta ucraineană. O mamă îi spune fetiței ei că sunt „într-o aventură”, după ce au fugit de războiul din Ucraina. Mii de mame cu copiii lor se află printre refugiații care fug de războiul din Ucraina căutând siguranță în țări precum Polonia, Germania, România, Republica Moldova. Este și cazul Kristinei Tinkaliuk, care a plecat cu fetița ei în Polonia, dar și-a lăsat soțul, respectiv tatăl copilului în Ucraina.

Vezi și: Victimele colaterale ale războiului din Ucraina: Peste 40 de milioane de oameni împinși în sărăcie extremă

Peste 3,2 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, dintre care peste 2 milioane s-au dus în Polonia, în principal fiind vorba despre femei și copii.

Kristina Tinkaliuk povestește pentru BBC că îi descrie copilului ei această mutare „ca pe o aventură... suntem în vacanță și vizităm prietenii”.

Dar Kristina spune, cu vocea sugrumată, că fiica ei cere din ce în ce mai des „să meargă acasă la tati”.

Cu lacrimi în ochi, continuă, „dar nu pot să îi explic de ce nu putem în acest moment, nu găsesc cuvintele potrivite să îi spun de ce nu este posibil”.

Un comunicat oficial al Ministerului de Interne ucrainean arată că din cauza intrării legii marțiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricționată pentru o categorie de cetățeni.

„În special, este interzisă părăsirea Ucrainei de către cețățenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 și 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marțiale”, se arată în comunicat.

Forțele de ocupație ruse lovesc înadins civili, ba, reamintim, că au atacat chiar și o maternitate și spital de copii din Mariupol, precum și un teatru care adăpostea aproximativ 1.500 de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.