Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A șasea seară de proteste - Iohannis a venit în Piața Universității

IMG_0045

După o nouă zi grea în care alte 4 persoane, implicate în tragedia din clubul Colectiv, au murit, iar autoritățile au făcut eforturi pentru a transporta alți răniți în străinătate, aproape 2.000 de persoane au ieșit din nou în stradă. În jurul orei 20:00 președintele Klaus Iohannis a venit în rândul celor adunați în Piața Universității.

UPDATE 22:50 Stegarul dac s-a urcat pe un stâlp și flutură steagul.

UPDATE 21:20 - Președintele Klaus Iohannis a precizat că le-a transmis celor prezenți să rămână implicați.

”Am fost în seara aceasta în Piața Universității și am stat de vorbă cu oamenii. Am văzut foarte multă revoltă, dar și speranța că lucrurile se pot schimba. Le-am spus celor prezenți să aibă încredere și să rămână implicați, doar împreună putem face ca România să devină țara pe care ne-o dorim cu toții”, a scris șeful statului pe contul de Facebook.

UPDATE 20:25 - Klaus Iohannis a părăsit Piața Universității. Agenţii SPP au făcut cu greu faţă mulţimii, după care oamenii au început să strige "Înapoi" în momentul în care au văzut că preşedintele se retrage din piaţă.

UPDATE 20:20 - Protestatarii au început să strige: Corupția ucide!, în timp ce o parte dintre ei îl huiduie pe Klaus Iohannis, care încearcă să discute cu cei care s-au adunat în jurul lui.

UPDATE 20:15 - I s-a mai cerut lui Klaus Iohannis să pună un premier care nu a avut legătura cu politica, în timp ce alții s-au plâns de comportamentul jandarmilor și de faptul că în anii trecuți s-au ales cu amenzi pentru că au ieșit în stradă să spună ce îi doare.

iohaPU

UPDATE 20:00 - Mai multe persoane au început să huiduie și să strige: DEMISIA!, în timp ce președintele încerca să discute cu persoanele din piață. Manifestanții i-au cerut demisia parlamentarilor cu dosare, mai puțină corupție, alegeri anticipate și o clasă politică curată.

iohaPu2

UPDATE 19:50 - Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Piața Universității și este înconjurat de protestari care încearcă să îi transmită cererile lor. A fost îmbulzeală și lumea s-a împins în încercarea de a vorbi cu șeful statului.

UPDATE 19:30 - Zeci de persoane au ocupat din nou carosabilul din zona Pieței Universității - Teatrul Național.

Totodată, manifestațiile de duminică seara au venit și după ce Regele Mihai le-a transmis tinerilor că Timpul României lor a început!

”Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un “mâine”. Țara își redobândește, cu fiecare generație, privilegiul de a continua să existe”, a transmis regele.

Este a șasea seară de proteste în care românii ies în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de politicieni și de modul în care au gestionat situația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.