Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abandonați de armator în Portul Constanța, 12 marinari sirieni sunt neplătiți de un an, iar proviziile sunt pe sfârșite

Portul Constanta

Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis că o navă cu 12 navigatori sirieni la bord a fost abandonată în Portul Constanţa, marinarii sunt neplătiţi de peste un an, proviziile sunt pe sfârşite, iar combustibilul, terminat, anunță news.ro.

Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, nava Ali Bey, sub pavilion Panama, este abandonată cu 12 navigatori sirieni la bord în Portul Constanţa.

Nava nu are combustibil, mâncarea este pe sfârşite, iar salariile sunt restante de peste un an, iar un marinar are de primit salarii din ultimii doi ani.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Federaţia Internaţională a Transportatorilor (ITF) România şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa au găsit o soluţie temporară pentru alimentarea cu energie de la cheu, a mai transmis sursa citată.

Autoritatea de Pavilion şi clubul de asigurare nu au intervenit încă, deşi au fost notificate de inspectorul ITF România încă din data de 2 decembrie.

“Eu personal am informat şi administraţia din Panama şi clubul de asigurare despre situaţia de aici şi le-am cerut să îşi îndeplinească obligaţiile din Convenţia MLC 2006, în conformitate cu Certificatele semnate pentru această navă. Este o situaţie inacceptabilă”, a transmis inspectorul ITF România şi liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.