Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abbas Karimi, un înotător din Afganistan visează să scrie istorie în finala probei de 50 m fluture, la Tokyo

Primaria Sectorului 4
bazin inot olimpic

Abbas Karimi, un înotător din Afganistan născut fără un braţ, are ca obiectiv cucerirea unei prime medalii istorice, vineri, pentru delegaţia refugiaţilor la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, la opt ani după ce a fugit din ţara sa din cauza războiului, informează AFP, citat de agerpres.

După ce s-a calificat vineri dimineaţă în finala probei de 50 m fluture (categoria S5), care va avea loc în cursul serii, el a declarat că toate "gândurile şi rugile sale" se îndreaptă către poporul afgan, după ce ţara sa natală a revenit din nou în mâinile talibanilor.

În vârstă de 24 de ani, Abbas Karimi este unul dintre cei şase reprezentanţi ai comitetului refugiaţilor la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, precum şi unul dintre cei doi purtători de drapel. Această delegaţie s-a constituit abia după Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 şi nu a câştigat nicio medalie până în prezent.

"Dacă nu concurez pentru o medalie, tot antrenamentul meu, toată munca mea va fi doar pierdere de timp. De nouă ani, eu am renunţat la tot pentru a ajunge la acest nivel şi iată-mă la Jocurile Paralimpice 2020", a spus acesta.

Abbas Karimi a început înotul la 13 ani şi în 2013 a fugit din Afganistan, cu ajutorul fratelui său, via Iran şi apoi în Turcia, înainte de a fi acceptat ca refugiat în Statele Unite în 2016. Anul următor, el a cucerit o medalie de argint la Campionatele Mondiale de para-nataţie din Mexic, la 50 m fluture.

Echipa paralimpică a Afganistanului, compusă din doi reprezentanţi la taekwondo (masculin şi feminin), nu a putut face deplasarea la Tokyo din cauza căderii capitalei Kabul în mâinile talibanilor pe 15 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.