Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abrogarea pensiilor speciale, la vot final în Camera Deputaților! Care sunt excepțiile din legea propusă de USR

Inquam Photos / George Calin
parlament vot plen camera deputatilor

Camera Deputaților dezbate, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul USR pentru abrogarea anumitor categorii de pensii speciale, a anunțat deputatul Claudiu Năsui. Inițiativa prevede, totodată, plafonarea pensiilor speciale pentru magistrați și militari.

„Proiectul USR de abrogare a pensiilor speciale a fost în sfârșit pus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, după ce în sesiunea anterioară liderul nostru de grup Cristina Prună a cerut în absolut fiecare ședință a Biroului Permanent acest lucru și a fost refuzată. problema principală pe care ne propunem să o rezolvăm este lipsa de echitate. Toți contribuim la fel, toți plătim CAS 25%, dar odată ajunși la vârsta de pensionare sau chiar mult mai devreme pentru unii, nu primim la fel. Unii primesc numiți prin legi speciale, primesc aceste pensii sau indemnizații pentru limită de vârstă prevăzute special pentru ei, primesc mult sume mult mai mari și se ajunge la aberații cum ar fi pensii de 70.000 de lei pe lună, lucrul care nu este normal.”, a spus Claudiu Năsui, în Parlament.

Citește și: Cabinetul Orban lucrează la studiul de impact privind abrogarea OUG114: 'Vom desființa și prevederile la Pilonul II'

Deputatul USR a precizat că inițiativa legislativă prevede abrogarea mai multor categorii de pensii speciale și plafonarea pentru două categorii, respectiv pentru magistrați și militari.

„Noi propunem abrogarea mai multor categorii de pensii speciale și plafonarea pentru două categorii, respectiv magistrați și militari, unde există cutume NATO și o recomandare a CEDO în sensul acesta. Acolo propunem doar o plafonare”, a subliniat Năsui.

Propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale inițiată de USR a fost respinsă de Senat pe 26 martie 2018.

Camera Deputaților va avea rol de for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.