Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Absenteism record în Irak la primele alegeri după victoria asupra jihadiştilor

Al Jazeera
Irak kurdistan kirkuk

Mai puţin de un alegător din doi au mers sâmbătă la urne în Irak, pentru primele alegeri legislative după victoria asupra jihadiştilor, a anunţat comisia electorală, potrivit AFP.

Rata participării a atins numai 44,52% din totalul persoanelor înscrise, cel mai ridicat absenteism de la primele alegeri multipartite organizate în ţară, în 2005.

Peste jumătate din cei 24,5 milioane de alegători au boicotat aceste alegeri, într-un act de sfidare la adresa clasei politice pe care o acuză constant că este coruptă.

Mulţi alegători au criticat prezenţa în fruntea listelor a aceloraşi figuri în perioadă scursă de la invazia condusă de americani, în 2003, şi prăbuşirea regimului Saddam Hussein.

Pe de altă parte, numeroşi votanţi care s-a prezentat la urne în cursul zilei au subliniat dorinţa lor de "schimbare" şi de a vedea "persoane noi" printre cei 329 de deputaţi ai viitorului parlament.

Nemulţumirea este vizibilă, în comparaţie cu primele alegeri din 2005, când 79% dintre alegători s-au prezentat la secţiile de votare, cu scrutinul din 2010 la care au participat 62,4% sau cel din 2014 când rata participării a fost de 60% .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.