Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiune de donare de sânge, în perioada 19 - 21 mai în București

sange

Persoanele care doresc să doneze sânge pentru pacienții din spitale o pot face în perioada 19 - 21 mai, între orele 9,00 - 13,00, la Sun Plaza - Esplanada Sud, în cadrul campaniei ''Dăruiește timp, donează sânge'', ajunsă la a patra ediție.

"Prin campania precedentă, 300 de vieți au fost salvate datorită celor 54 de litri de sânge recoltați. La fel ca la edițiile precedente, donarea se va face în cadrul unui centru mobil complet utilat, amplasat la intrarea principală din Sun Plaza, dar și în două cabinete special amenajate în policlinica Regina Maria din cadrul centrului comercial'', anunță organizatorii acțiunii, într-un comunicat transmis Agerpres.

Persoanele care doresc să doneze sunt așteptate cu cartea de identitate. Acestea trebuie să fi consumat micul dejun (un mic dejun ușor, alimente fără multe proteine și grăsimi — lactate degresate, piept de pui, cereale integrale, fructe și legume, o ceașcă de ceai sau cafea ușor îndulcite). Donatorii trebuie să aibă între 18 și 60 de ani, greutatea corporală cuprinsă între 50 și 100 kg (femeile), 60 și 110 kg (bărbații), să nu fi suferit intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 luni. Nu pot dona femeile însărcinate, în perioada de lăuzie sau în cea menstruală. Donatorii nu trebuie să fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 24 de ore înaintea donării și să nu fi suferit de hepatită — de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii.

Acțiunea va fi derulată de Sun Plaza și Asociația React, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din București (CTS București) și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.