Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academia de Tehnică Militară va purta numele Regelui Ferdinand I

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, schimbarea denumirii Academiei Tehnice Militare în Academia Tehnica Militară "Ferdinand I", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, atacat dur de Liviu Pleșoianu:’Ce om zdravăn poate susține că acest personaj e altceva decât un IPOCRIT de cea mai joasă speță!?’

"La propunerea rectorului instituţiei, luând în considerare personalitatea istorică, militară şi academică a Regelui Ferdinand I, precum şi contribuţia de excepţie a domniei sale la realizarea României Mari, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Senatul universitar al Academiei Tehnice Militare a decis, cu unanimitate de voturi, acordarea numelui 'Ferdinand I' Academiei Tehnice Militare", se arată în hotărârea de guvern.

Citește și: Vești bune pentru Alina Bica! Decizia pe care a luat-o instanța astăzi

Acordarea numelui onorific Academia Tehnică Militară 'Ferdinand I' a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale.

"Festivitatea de acordare a numelui onorific 'Ferdinand I' s-a desfăşurat la data de 10.05.2018, în contextul activităţilor sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi aniversării a 69 de ani de la înfiinţarea Academiei Tehnice Militare. Academia Tehnică Militară este singura instituţie de învăţământ superior militar care încă nu poartă un nume onorific. Alipirea unui nume onorific, cu rezonanţă istorică, militară şi academică, Academiei Tehnice Militare contribuie la dezvoltarea renumelui naţional şi internaţional al acestei universităţi militare", se arată în nota de fundamentare din hotărârea de guvern.

Citește și: Traian Băsescu vorbește despre Rareș Bogdan:’Calitatea de a da din gură o are…’

Academia Tehnică Militară a fost înfiinţată în baza Decretului nr. 371 din 14.09.1949, având misiunea să formeze ofiţeri ingineri cu o pregătire corespunzătoare specificului tehnic al diferitelor arme, necesari pentru încadrarea comandamentelor, unităţilor, formaţiunilor şi instituţiilor militare de specialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.