Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academia Română a acordat Nobelurile românești: Domeniile în care A REFUZAT să premieze pe cineva - Interviu cu academicianul Ioan-Aurel Pop

premii academia romana

Săptămâna trecută, joi, 12 decembrie, Academia Română a decernat cele mai prestigioase distincții academice ale României. STIRIPESURSE.RO a realizat un interviu cu președintele Academiei Române, academicianul Ioan-Aurel Pop, despre ediția din acest an a premiilor, insistând asupra faptului că unele dintre ele nu au putut fi acordate.

Supranumite ”Nobelurile românești”, premiile Academiei se atribuie nu pentru anul în curs sau pentru anul precedent, ci pentru lucrări vechi de 2 ani.

Motivul: ”Premiile Academiei Române se acordă anual pentru cele mai bune lucrări (apărute cu doi ani înainte de momentul jurizării și acordării), din toate domeniile de cercetare și de creație din România sau aflate, într-o formă sau alta, în legătură cu România. Premiile poartă numele celor mai reprezentativi savanți, creatori de cultură, scriitori, artiști de diferite specialități. Cele mai vechi secții din Academia Română – secțiile fondatoare – sunt cele de filologie și de istorie.

Inițial, erau puține premii și puține lucrări, așa că nu era o mare dificultate în a selecta cele mai bune lucrări. Cu timpul, lucrurile s-au complicat tot mai mult. Mai ales, în ultimele trei decenii, apar lucrări de toate felurile, la edituri variate, unele mai exigente, altele mai puțin exigente. Ca să poată obține premiul Academiei, o carte trebuie să îndeplinească mai multe condiții de calitate. Există ani cu producții științifice mai sărace, în care anumite domenii ale cunoașterii sunt mai slab reprezentate. În aceste condiții, secțiile au libertatea să nu acorde anumite premii. De exemplu, premiul Eudoxiu de Hurmuzachi, acordat de Secția de științe istorice și arheologie, se dă pentru lucrări de valorificare a izvoarelor, pentru publicarea, în condiții impecabile, a surselor scrise, a celor documentate în speță. Or, sunt ani în care nimeni nu publică așa cum se cuvine asemenea opere. Avem nevoie de validarea cititorilor, a publicului, de opinii. Şi discuţiile le începem la începutul anului calendaristic şi în mai multe etape ne întâlnim, le cântărim, discutăm, vedem exact conţinutul lor, primim observaţii din partea unor specialişti.”, a explicat președintele Academiei Române, academicianul Ioan-Aurel Pop, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO.

Conform site-ului Academiei, anual sunt decernate 81 de premii și fiecare poartă numele unei personalităţi din domeniile științific și cultural reprezentate în cele 14 secții ale prestigioasei instituții. Personal, am numărat 80 de premii în cele 14 secțiuni, iar decernate au fost 85 de distincții, la care se adaugă cinci diplome „Distincţia Culturală“.

Academia a acordat acum premiile pentru anul 2017. Însă, 11 dintre ele nu au avut niciun câștigător. Și nu este deloc o premieră. Premieră a fost în 2007, singurul an din ultimii 20 când instituția a acordat absolut toate premiile.

”Există, însă, și situații când avem două sau trei lucrări dintr-un domeniu, apreciate ca la fel de bune toate și atunci un premiu se acordă mai multor cărți. Sunt cărți de unic autor (și atunci premiul îl ia un singur om) și cărți cu mai mulți autori (atunci, teoretic, premiul în iau toți autorii, ei fiind, de fapt, coautori). Spun teoretic, fiindcă premiul Academiei nu poate fi luat de o persoană decât o singură dată în viață. Dacă este premiată o carte care are mai mulți autori, iar dintre ei unii au deja premiul Academiei, aceștia sunt menționați în calitatea pe care o au, dar nu mai primesc premiul, care le rămâne celorlalți coautori.”, a declarat, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, academicianul Ioan-Aurel Pop.

La ceremonia din acest an, din cele 14 domenii, în 6 dintre ele a fost cel puțin o distincție care nu a putut fi atribuită.

”Domeniile reprezentate în Academia Română sunt foarte diferite unul de altul. Unele presupun, prin natura lor, o producție luxuriantă de carte, iar altele predispun la mult mai puține lucrări. Adesea, nici producțiile mari de carte nu asigură, neapărat, destui candidați competitivi pentru premii.”, ne-a spus academicianul Ioan-Aurel Pop.

Și, se pare, că este foarte greu în a găsi și oameni cărora și le dai anumite premii. De exemplu, premiul cel mai ”râvnit” și mai greu de obținut este, dacă ne luăm după numărul anilor în care nu s-a acordat, Premiul ”Ștefan S. Nicolau”, din domeniul Științelor Medicale, care nu a avut niciun câștigător de 12 ori. În doar 8 ani Academia a putut să îl acorde. Anul acesta nu a fost cazul. De altfel, în acest an, din cele 6 premii din acest domeniu au putut fi acordate doar jumătate.

”Nu este vorba întotdeauna de domenii deficitare în cercetarea românească, ci de domenii în care investigația de specialitate este mai anevoioasă, în care nu este, pur și simplu, nevoie de cărți fundamentale în fiecare an etc. Academia Română se străduiește să stimuleze cercetarea din toate domeniile, dar nu reușește întotdeauna și nici chiar în toate specializările.”, a declarat, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, președintele Academiei.

Imediat după Premiul ”Ștefan S. Nicolau”, în categoria celor greu de obținut, se încadrează Premiul ”Andrei Rădulescu”, pentru științe juridice, din domeniul Științe Economice, Juridice și Sociologice. Din cei 20 de ani de când s-a reluat acordarea premiilor, Academia l-a oferit în numai 9 ani, iar în 11 ani nu a putut fi decernat. Nici acest an nu a făcut diferența.

Un alt domeniu deficitar este cel la Științelor Agricole și Silvice. Acolo, Premiul ”Marin Drăcea” nu a fost dat timp de 9 ani, cu 2017 cu tot.

”Marin Drăcea a fost un mare silvicultor român, un cercetător de talie internațională. Se vede că lucrări de silvicultură, care să revoluționeze domeniul, se publică foarte rar în ultimele decenii. Noi ne îndeletnicim, azi, mai mult cu tăierea nesăbuită a pădurilor, decât cu cercetarea arborilor și a pădurilor! De exemplu, institutele de științe agricole și de silvicultură nu se află în componența Academiei Române, ci în aceea a Academiei de ramură (ASAS, adică Academia de Științe Agricole și Silvice). În științele tehnice, există multe institute naționale care sunt patronate de Ministerul (Departamentul) Cercetării, și nu de Academia Română.”, a precizat, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Tot în domeniul Științelor Economice, Juridice și Sociologice, Premiul ”Nicolae Titulescu” are 8 ani în care nu a avut câștigător.

”În drept se scriu foarte multe lucrări, dar nu sunt decât puține dintre ele competitive. În dreptul internațional (cazul premiului „Nicolae Titulescu”), cercetările de substanță, cele care aduc efectiv contribuții semnificative, sunt rare nu doar la noi, ci în toată lumea.”, a explicat rectorul Universității Babeș-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO.

Anul acesta au fost 11 premii care au rămas nedate, așa cum menționam, după ce anul trecut fuseseră 12. Anul 2014 deține recordul, cu 17 premii neacordate, iar anul 2006 are doar 5 distincții neacordate, fiind cel mai prolific, dacă lăsăm la o parte anul 2007, când nu a rămas niciun premiu nedat.

”În fine, vreau să vă spun că eu nu militez pentru acordarea, cu orice preț, a tuturor tipurilor de premii ale Academiei. Valoarea mare a premiilor Academiei (numite și Nobeluri românești) se poate menține și poate să crească și în urma exigenței ridicate și chiar sporite.”, a concluzionat, în interviul acordat STIRIPESURSE.RO, președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Premiile Academiei Române se acordă oamenilor de ştiinţă şi litere, artiştilor români, din ţară sau din străinătate, pentru meritul de a fi contribuit, prin activitatea şi opera lor, la dezvoltarea culturii şi ştiinţei româneşti.

Decernarea premiilor are loc în luna decembrie a fiecărui an, în şedinţă solemnă a Adunării Generale a Academiei Române.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă lista cu premiile neacordate de Academia Română în ultimii 20 de ani, de când a reînceput decernarea lor.

Anul 2017  - 11 premii neacordate

Anul 2016 - 12 premii neacordate

Anul 2015 - 11 premii neacordate

Anul 2014 - 17 premii neacordate

Anul 2013 - 11 premii neacordate

Anul 2012 - 14 premii neacordate

Anul 2011 - 10 premii neacordate

Anul 2010 - 7 premii neacordate

Anul 2009 - 12 premii neacordate

Anul 2008 - 10 premii neacordate

Anul 2006 - 5 premii neacordate

Anul 2005 - 11 premii neacordate

Anul 2004 - 9 premii neacordate

Anul 2003 - 6 premii neacordate

Anul 2002 - 13 premii neacordate

Anul 2001 - 8 premii neacordate

Anul 2000 - 6 premii neacordate

Anul 1999 - 9 premii neacordate

Anul 1998 - 16 premii neacordate

 

Anul 2017  - 11 premii neacordate

III. ŞTIINŢE MATEMATICE

5. Premiul „Spiru Haret“, nu a mai fost acordat în anul 1998

6. Premiul „Dimitrie Pompeiu“

VI. ŞTIINŢE BIOLOGICE

4. Premiul „Emanoil Teodorescu“ - nu a mai fost acordat în 2014 și 2010

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

3. Premiul „Marin Drăcea“ - nu a mai fost acordat în anii 2016, 2013, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 1999

X. ŞTIINŢE MEDICALE

1. Premiul „Iuliu Haţieganu“

2. Premiul „Daniel Danielopolu“ - nu a mai fost acordat în anii 2014, 2009, 2008, 2004

6. Premiul „Ştefan S. Nicolau“ - nu a mai fost acordat în anii 2015, 2014, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2005, 2002, 2001, 1999

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Ştiinţe economice

4. Premiul „Nicolas Georgescu Roegen“ - nu a mai fost acordat în anii 2014 și 2013

Ştiinţe Juridice

7. Premiul „Nicolae Titulescu“ - nu a mai fost acordat în anii 2013, 2012, 2011, 2009, 2004, 1999, 1998

9. Premiul „Andrei Rădulescu“ - nu a mai fost acordat în anii 2016, 20015, 2014, 2012, 2009, 2004, 2002, 2000, 1999, 1998

XIII. ARTE, ARHITECTURĂ ŞI AUDIOVIZUAL

Creaţie muzicală

1. Premiul „George Enescu“

 

Anul 2016 - 12 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

7. Premiul „Ion Luca Caragiale“

II. ŞTIINŢE ISTORICE ŞI ARHEOLOGIE

8. Premiul „Eudoxiu Hurmuzaki“

III. ŞTIINŢE MATEMATICE

7. Premiul „Grigore C. Moisil“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

4. Premiul „Constantin Budeanu“

5. Premiul „Henri Coandă“

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

4. Premiul „Marin Drăcea“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

5. Premiul „Constantin I. Parhon“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Ştiinţe Juridice

8. Premiul „Simion Bărnuţiu“

9. Premiul „Andrei Rădulescu“

XII. FILOSOFIE, TEOLOGIE, PSIHOLOGIE ŞI PEDAGOGIE

5. Premiul „Mircea Florian“

XIV. ŞTIINŢA ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI

3. Premiul „Mihai Drăgănescu“ -

4. Premiul „Tudor Tănăsescu“

 

Anul 2015 - 11 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

6. Premiul „Lucian Blaga“

7. Premiul „Ion Luca Caragiale“

III. ŞTIINŢE MATEMATICE

4. Premiul „Simion Stoilow“

5. Premiul „Gheorghe Ţiţeica“

6. Premiul „Grigore C. Moisil“

VI. ŞTIINŢE BIOLOGICE

4. Premiul „Emil Racoviţă“ –

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

3. Premiul „Ion Ionescu de la Brad“

4. Premiul „Traian Săvulescu“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

5. Premiul „Gheorghe Marinescu“

6. Premiul „Ştefan S. Nicolau“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Ştiinţe Juridice

9. Premiul „Andrei Rădulescu“

XIII. ARTE, ARHITECTURĂ ŞI AUDIOVIZUAL

7. Premiul „Aristizza Romanescu“

 

Anul 2014 - 17 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Ion Luca Caragiale“

VI. ŞTIINŢE BIOLOGICE

Premiul „Nicolae Simionescu“

VII. ŞTIINŢE GEONOMICE

Premiul „Grigore Cobălcescu“

Premiul „Gheorghe Munteanu-Murgoci“

Premiul „Ştefan Hepiteş“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Henri Coandă“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Daniel Danielopolu“

Premiul „Ştefan S. Nicolau“

Premiul „Victor Babeş“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Economie

Premiul „Petre S. Aurelian“

Premiul „Victor Slăvescu“

Premiul „Nicolas Georgescu Roegen“

Ştiinţe juridice

Premiul „Simion Barnuţiu“

Premiul „Andrei Rădulescu“

XIII. ARTE, ARHITECTURĂ ŞI AUDIOVIZUAL

Premiul „Simion Florea Marian“

Premiul „Duiliu Marcu“

 

Anul 2013 - 11 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Ion Creangă“

Premiul „Ion Luca Caragiale“

VII. ŞTIINŢE GEONOMICE

Premiul „Ştefan Hepiteş“

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

Premiul „Marin Drăcea“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Gheorghe Marinescu“

Premiul „Victor Babeş“

Premiul „Constantin I. Parhon“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Economie

Premiul „Petre S. Aurelian“

Premiul „Victor Slăvescu“

Premiul „Nicolas Georgescu Roegen“

Ştiinţe juridice

Premiul „Nicolae Titulescu“

 

Anul 2012 - 14 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Ion Luca Caragiale“

VI. ŞTIINŢE BIOLOGICE

Premiul „Emanoil Teodorescu“

VII. ŞTIINŢE GEONOMICE

Premiul „Ştefan Hepiteş“

Premiul „Ludovic Mrazec“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Constantin Budeanu“

Premiul „Aurel Vlaicu“

Premiul „Henri Coandă“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Ştefan S. Nicolau“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Premiul „Dimitrie Gusti“

remiul „Simion Barnuţiu“

Premiul „Nicolae Titulescu“

Premiul „Andrei Rădulescu“

XIV. ŞTIINŢA ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI

Premiul „Tudor Tănăsescu“

Premiul „Gheorghe Cartianu“

 

Anul 2011 - 10 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Ion Luca Caragiale“

III. ŞTIINŢE MATEMATICE

Premiul „Gheorghe Lazăr“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Anghel Saligny“

Premiul „Aurel Vlaicu“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Gheorghe Marinescu“

Premiul „Victor Babeş“

Premiul „Ştefan S. Nicolau“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Premiul „Simion Bărnuţiu“

Premiul „Nicolae Titulescu“

XIII. ARTE, ARHITECTURĂ ŞI AUDIOVIZUAL

Premiul „Ion Andreescu“

 

Anul 2010 - 7 premii neacordate

VI. ŞTIINŢE BIOLOGICE

Premiul „Emanoil Teodorescu“

VII. ŞTIINŢE GEONOMICE

Premiul „Gheorghe Muntean-Murgoci“

Premiul „Ludovic Mrazec“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Traian Vuia“

Premiul „Anghel Saligny“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Ştefan S. Nicolau“

Premiul „Gheorghe Marinescu“

 

Anul 2009 - 12 premii neacordate

VII. ŞTIINŢE GEONOMICE

Premiul „Ştefan Hepites“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Henri Coandă“

Premiul „Anghel Saligny“

Premiul „Aurel Vlaicu“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Daniel Danielopolu“

Premiul „Gheorghe Marinescu“

Premiul „Constantin I. Parhon“

Premiul „Ştefan S. Nicolau“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Premiul „Nicolae Titulescu“

Premiul „Andrei Rădulescu“

XIII. ARTE, ARHITECTURĂ ŞI AUDIOVIZUAL

Premiul „Simion Florea Marian“

în domeniul etnografiei şi folclorului

XIV. ŞTIINŢA ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI

Premiul „Gheorghe Cartianu“

 

Anul 2008 - 10 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Mihai Eminescu“

Premiul „Ion Luca Caragiale“

VI. ŞTIINŢE BIOLOGICE

Premiul „Emil Racoviţă

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Henri Coandă“

Premiul „Anghel Saligny“

Premiul „Constantin Budeanu“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Daniel Danielopolu“

Premiul „Gheorghe Marinescu“

Premiul „Victor Babeş“

Premiul „Ştefan S. Nicolau“

 

Anul 2007  este singurul an în care au fost acordate toate premiile, deși lista lor nu cuprinde toate distincțiile, așa cum apar în ceilalți ani.

 

Anul 2006 - 5 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Lucian Blaga“

Premiul „Mihai Eminescu“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Constantin Budeanu

XII. FILOSOFIE, TEOLOGIE, PSIHOLOGIE ŞI PEDAGOGIE

Premiul „Ion Petrovici“

XIII. ARTE, ARHITECTURĂ ŞI AUDIOVIZUAL

Premiul „Ion Andreescu“

 

Anul 2005 - 11 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Ion Luca Caragiale“

V. ŞTIINŢE CHIMICE

Premiul „Nicolae Teclu“

VI. ŞTIINŢE BIOLOGICE

Premiul „Grigore Antipa“

Premiul „Nicolae Simionescu“

VII. ŞTIINŢE GEONOMICE

Premiul „Gheorghe Munteanu-Murgoci“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Anghel Saligny“

Premiul „Henri Coandă“

Premiul „Traian Vuia“

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

Premiul „Marin Drăcea“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Gheorghe Marinescu“

Premiul „Ştefan S. Nicolau“

 

Anul 2004 - 9 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Mihai Eminescu“

Premiul „Ion Luca Caragiale“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Anghel Saligny“

Premiul „Henri Coandă“

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

Premiul „Marin Drăcea“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Premiul „Dimitrie Gusti“

Premiul „Nicolae Titulescu“

Premiul „Andrei Rădulescu“

 

Anul 2003 - 6 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Mihai Eminescu“

Premiul „Ion Creangă“

Premiul „Ion Luca Caragiale“

VII. ŞTIINŢE GEONOMICE

Premiul „Ludovic Mrazec“

Premiul „Gheorghe Munteanu- Murgoci“

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

Premiul „Marin Drăcea“

 

Anul 2002 - 13 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Mihai Eminescu“

Premiul „Ion Creangă“

Premiul „Lucian Blaga“

II. ŞTIINŢE ISTORICE ŞI ARHEOLOGIE

Premiul „Alexandru Xenopol“

VII. ŞTIINŢE GEONOMICE

Premiul „Ştefan Hepites“

Premiul „Gheorghe Munteanu Murgoci“

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

Premiul „Marin Drăcea“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Daniel Danielopolu“

Premiul „Gheorghe Marinescu“

Premiul „Ştefan S. Nicolau“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Premiul „Andrei Rădulescu“

XII. FILOSOFIE, TEOLOGIE, PSIHOLOGIE ŞI PEDAGOGIE

Premiul „Mircea Florian“

XIV. ŞTIINŢA ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI

Premiul „Gheorghe Cartianu“

 

Anul 2001 - 8 premii neacordate

II. ŞTIINŢE ISTORICE ŞI ARHEOLOGIE

Premiul „Alexandru D. Xenopol“

VII. ŞTIINŢE GEONOMICE

Premiul „Gheorghe Munteanu Murgoci“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Traian Vuia“

Premiul „Aurel Vlaicu“

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

Premiul „Marin Drăcea“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Constantin I. Parhon“

Premiul „Ştefan S. Nicolae“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Premiul „Victor Slăvescu“

XIII. ARTE, ARHITECTURĂ ŞI AUDIOVIZUAL

Premiul „Simion Florea Marian“

 

Anul 2000 - 6 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Ion Creangă“

Premiul „Lucian Blaga“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Victor Babeş“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Premiul „Dimitrie Gusti“

Premiul „Simion Bărnuţiu“

Premiul „Andrei Rădulescu“

 

Anul 1999 - 9 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Ion Creangă“

Premiul „Ion Luca Caragiale“

Premiul „Lucian Blaga“

VI. ŞTIINŢE BIOLOGICE

Premiul „Nicolae Simionescu“

Premiul „Emil Racoviţă“

VII. ŞTIINŢE GEONOMICE

Premiul „Ştefan Hepites“

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

Premiul „Marin Drăcea“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Victor Babeş“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Premiul „Simion Bărnuţiu“

Premiul „Andrei Rădulescu“

Premiul „Nicolae Titulescu“

 

Anul 1998 - 16 premii neacordate

I. FILOLOGIE ŞI LITERATURĂ

Premiul „Bogdan Petriceicu Haşdeu“

Premiul „Ion Luca Caragiale“

Premiul „Lucian Blaga“

II. ŞTIINŢE ISTORICE ŞI ARHEOLOGIE

Premiul „Mihail Kogălniceanu“

III. ŞTIINŢE MATEMATICE

Premiul „Simion Stoilow“

Premiul „Spiru Haret“

VI. ŞTIINŢE BIOLOGICE

Premiul „Grigore Antipa“

VIII. ŞTIINŢE TEHNICE

Premiul „Henri Coandă“

Premiul „Anghel Saligny“

IX. ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI SILVICE

Premiul „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“

X. ŞTIINŢE MEDICALE

Premiul „Ştefan S. Nicolau“

Premiul „Victor Babeş“

Premiul „Gheorghe Marinescu“

XI. ŞTIINŢE ECONOMICE, JURIDICE ŞI SOCIOLOGIE

Premiul „Simion Bărnuţiu“

Premiul „Andrei Rădulescu“

Premiul „Nicolae Titulescu“

XII. FILOSOFIE, TEOLOGIE, PSIHOLOGIE ŞI PEDAGOGIE

Premiul „Vasile Conta“

XIII. ARTE, ARHITECTURĂ ŞI AUDIOVIZUAL

Premiul „George Oprescu“

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.