Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acestea sunt cele mai periculoase boli care DISTRUG omenirea

bacterii virus boala

Cancerul, bolile cardiovasculare, bolile cronice respiratorii și diabetul face cele mai multe victime la nivel global, informează stirileprotv.ro.

Astfel, țările membre ale Organizației Națiunilor Unite și-au asumat angajamentul de a reduce morțile premature din aceste cauze. Cu toate acestea, o analiză relevă că doar jumătate dintre ele vor reuși până în 2013.

Cele 193 de state membre ONU și-au asumat 17 angajamente, care includ eradicarea sărăciei, a foametei, o educație de calitate, îmbunătățirea stării de sănătate, scrie CNN.

„Acestea sunt aspirații, angajamente pentru ca omenirea să aibă vieți mai bune, mai sănătoase acum și în viitor”, a spus profesorul Majid Ezzati, autor al raportului și decan la Imperial College din Londra.

Potrivit raportului, doar 35 de țări vor reuși să reducă moartea prematură a femeilor, până în 2030, și doar 30 în cazul bărbaților.

Țările care vor reduce prematur decesele în rândul femeilor sunt: Coreea de Sud, Singapore, Luxemburg, Noua Zeelandă, Norvegia, Costa Rica, Danemarca, Estonia, Cehia, Maldivele, Thailanda, Croația, Slovacia, Barhrain, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Qatar, Iran, Letonia, Belarus, Serbia, Kuveit, Samoa, Armenia, Macedonia, Oman, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina, Zambia, Congo, Grenada, Timor-Leste, Moldova și Kazakhstan.

Citește și: Te sabotezi singur? - Cinci obiceiuri matinale care îți DISTRUG productivitatea

Țările care vor reduce prematur decesele în rândul bărbaților sunt: Islanda, Suedia, Elveția, Norvegia, Bahrain, Japonia, Coreea de Sud, Luxemburg, Canada, Noua Zeelandă, Irlanda, Singapore, Olanda, Danemarca, Finlanda, Belgia, Iran, Maldivele, Argentina, Brazilia, Cehia, Timor-Leste, Bosnia și Herțegovina, Slovacia, Estonia, Macedonia, Letonia, Belarus, Rusia și Kazakhstan.

Potrivit raportului, în jur de 80% dintre oameni mor din cauza cancerului, bolilor cardiovasculare, bolilor respiratorii cronice și a diabetului. Sursa citată mai precizează că, la nivel mondial, este nevoie de 371 de miliarde de dolari anual pentru a atinge obiectivele până în 2030.

Acești bani ar trebui alocați pentru angajarea a 23,6 milioane de persoane care activează în domeniul sănătății, între care trei milioane de medici, și pentru construirea a 415.000 de unități medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.