Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Achitat pentru pedofilie după ce acuzațiile s-au prescris, Cristian Pomohaci a fost interzis la Timișoara

www.realitatea.net
Cristian Pomohaci

Fostul preot Cristian Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un adolescent, a fost invitat la un festival din Timiș dedicat tinerilor. Consiliul Județean a anunțat ulterior că îi retrage participarea. Consiliul Județean Timiș retrage artistul Cristian Pomohaci din cadrul Festivalului - Concurs „Gelu Stan” 2023.

„Instituția județeană nu se implică în selectarea artiștilor care participă la evenimentele instituțiilor de cultură subordonate, însă, în mod excepțional, prezența controversată a artistului Cristian Pomohaci pe afișul evenimentului și invitația de a lua parte la Festivalul Concurs Gelu Stan 2023 a fost analizată cu atenție și s-a hotărât înlăturarea oricărei asocieri cu reputația artistului menționat mai sus”, au informat sâmbătă reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului – Concurs „Gelu Stan”, dedicat tinerilor iubitori de folclor, are loc pe 16 martie, la Teatrul Național din Timișoara.

Cristian Pomohaci, care este şi cântăreţ de muzică populară, a fost destituit din preoție, cercetat fiind după ce ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani. Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încerca să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi să mai aducă şi alţi tineri.

Preotul Pomohaci a mai fost acuzat, în 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, primind canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.