Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACHITAŢII din dosarul 'Ferma Băneasa' TREMURĂ joi la ICCJ - Instanţa începe judecarea apelului DNA

remus-truica-dan-andronic-si-printul-paul-au-ajuns-la-iccj-18523847

Un complet de trei judecători de la instanţa supremă reia, joi, în discuţiie apelul declarat de procurorii DNA împotriva deciziei de achitare a oamenilor de afaceri Tal Silberstein, Benny Steninmetz și Moshe Agavi în dosarul în care sunt judecaţi alături de Printul Paul al României, fostul consilier al lui Adrian Năstase, Remus Truică şi Cătălin Andronic, pentru corupţie privind retrocedarea abuzivă a pădurii Snagov.

Oamenii de afaceri străini din dosarul „Ferma Băneasa” care au fost achitați de Curtea de Apel Brașov intră pe mâna judecătorilor Ionuț Matei, Alina Ioana Ilie și Florentina Dragomir, percepuți ca fiind judecători fermi de la instanța supremă.

Între cele mai răsunătoare condamnări dictate de magistratul Matei se numără cele din dosarele fostului premier al României Adrian Năstase, a fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a lui Gigi Becali  sau Gregorian Bivolaru.

Citește și: A PLÂNS peste zece minute în fața judecătorilor ICCJ - Judecătoarea căreia CAB i-a confiscat 48.000 de euro a cedat psihic la instanță

În cazul Bivolaru magistratul a anulat toate deciziile de achitare stabilite de instanțele inferioare și a rejudecat de la zero cazul, după care la final l-a trimis vreme de șase ani pe Bivolaru la închisoare.

Concret, apelurile procurorilor DNA dar și ale unora dintre persoanele condamnate de instanța brașoveană au fost înregistate la ICCJ iar joi judecătorii au luat pentru prima oară contact cu dosarul.

Astfel, la ședința de judecată magistrații au pus în vedere tuturor celor din dosar că vor fi asigurați avocați din oficiu, că se acordă un singur termen pentru pregătirea apărării și depunerea solicitărilor de probe asfet încât judecat să nu treneze.

Citește și: MÂNA LUNGĂ a DNA a intrat ADÂNC în buzunarele fostei judecătoare Elena Burlan - Cum au scuturat-o procurorii de 50.000 de euro

Avocatul oamenilor de afaceri Tal Silberstein, Benny Steninmetz și Moshe Agavi a arătat că cele 300 de pagini cât are apelul DNA trebuie traduse legalizat și transmise clienților săi.

În acest context instanța a stabilit ca procesul să se reia în 12 martie termen până la care cei judecați trebuie să își angajeze apărători care să le pregătească temeinic apărările.

Milionarul Remus Truică a fost condamnat la 4 ani de închisoare, iar Prințul Paul de România a primit o condamnare de 3 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”. Decizia din iunie 2019 aparține Curții de Apel Brașov și nu este definitivă.

Citește și: TERTIPUL FIN prin care se încearcă eliberarea lui Dragnea în fața unui COMPLET DUR de judecată de la ICCJ

În acest dosar Dan Andronic, Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein, Moshe Agavi, avocatul Robert Roșu, Lucian Mateescu și Marius Marcovici au fost achitați.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în mai 2016, în stare de arest la domiciliu pe Remus Truică și Paul al României, în vreme ce Dan Andronic și alți inculpați se află doar sub măsura asiguratorie a controlului judiciar, în dosarul „Ferma Băneasa".

Citește și: DNA CONFIRMĂ - Martorul din dosarul prelatului Teodosie a mințit iar acum va fi cercetat de procurorii bucureșteni

Omul de afaceri Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu.

Paul al României este acuzat de cumpărare de influență în formă continuată, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu, iar Dan Andronic este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat în forma aderării și de complicitate la abuz în serviciu.

Citește și: DNA a DESFIINȚAT APĂRAREA lui Dragnea în cazul contestației la executare - CCR a stabilit clar căror decizii se poate aplica motivarea sa

„Acuzațiile reținute în sarcina inculpaților vizează infracțiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obținerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe. (...)

Prin activitatea infracțională desfășurată s-a reușit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum și a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro.," se arată în comunicatul DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.