Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a DESFIINȚAT APĂRAREA lui Dragnea în cazul contestației la executare - CCR a stabilit clar căror decizii se poate aplica motivarea sa

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Procurorul DNA preyent la ședința de judecată la care a fost dezbătută contestația la executare a lui Liviu Dragnea a explicat judecătorilor de ce argumentele apărătorilor fostului șef PSD nu pot fi avute în vedere.

Concret magistratul DNA a combătut afirmațiile avocaților lui Dragnea care spun că Dragnea stă încarcerat în baya unei decizii date inițial de un complet format nelegal.

Citește și: Liviu Dragnea, primele declarații publice, după încarcercare: Prețul era România / VIDEO

Procurorul arată că deși CCR a constatat un viciu privind formarea completelor de trei judecători de la instanța supremă aceeași Curte a stabilit clar care cauze intră sub incidența motivării respectivei decizii.

Concret, magistratul arată că sențința penală și decizia definitivă date în cazul angajărilor fictive nu intră în categoria stabilită clar prin motivarea CCR, astfel că acțiunea lui DRagnea ar trebui respinsă ca nefondată.

„DNA cere respingerea ca nefondată a contestației. CCR a stabilit căror hotărâri judecătorești le este aplicabilă decizia. Decizia CCR nu cuprinde ipoteza apărării lui Dragnea.

Citește și: Liviu Dragnea, la ÎCCJ: 'Cred că și eu am dreptul la un proces echitabil ca orice om'

Instanța care l-a judecat pe deținut Liviu Dragnea e prevăzută de lege. Instanța supremă era competenta după calitatea persoanei și dupa regulamentul de organizare a ICCJ care prevede existența completului ce l-a condamnat pe Dragnea.

Starea de deținere e una legală și la baza ei sta mandatul de executare. Acel mandat prevede sentința care e rămasă definitivă prin decizia completului de cinci”, e spus în sala de judecată magistratul anticorupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.