Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Achizițiile publice vor fi derulate exclusiv prin sistem electronic

China--O-fetita-a-aruncat-economiile-familiei-pe-fereastra

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 3 februarie, legea prin care toate achizițiile publice vor trebui derulate prin sistem electronic, până în anul 2018.

În anul 2016, 60% dintre achizițiile publice vor fi făcute prin sistemul electronic, în anul 2017 procentul crește până la 70%, urmând ca din anul 2018 toate achizițiile să se efectueze în acest mod, inițiatorul legii declarând că astfel se va realiza o economie la bugetul de stat de 4 miliarde de lei, anunță Știripesurse.

Proiectul de lege privind achizițiile publice, parte a noului pachet legislativ privind achizițiile publice, a fost aprobat în ședința de marți, 27 octombrie, a Guvernului.

Prin promovarea noilor reglementări, România preia în legislația națională cele mai recente norme cuprinse în directivele europene în domeniu, ceea ce reprezintă o schimbare esențială a gândirii care a stat la baza adoptării directivelor anterioare și implementează elemente importante din jurisdicția Curții Europene de Justiție în materia achizițiilor publice și concesiunilor, precizează Guvernul printr-un comunicat se presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.