Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL a contestat la CCR numirea unui vicepreşedinte al ASF

ccr

Deputatii PDL si PNL au sesizat Curtea Constitutionala privind neconstitutionalitatea Hotarârii Parlamentului prin care Marius Vorniceanu a fost numit vicepresedinte, membru executiv al Consiliului ASF, în sectorul asigurarilor-reasigurarilor.

Potrivit unui comunicat remis  Mediafax, cele doua grupuri parlamentare sustin ca, prin Hotarârea Parlamentului 41/2014, Vorniceanu a fost numit membru executiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) fara îndeplinirea conditiilor prevazute de Ordonanta de urgenta 93/2012 prin care se cerea expres ca acesta sa aiba "pregatire profesionala si experienta profesionala corespunzatoare în domenii în care ASF are competente" si sa aiba "o experienta profesionala în domeniul financiar al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor".
Semnatarii comunicatului, liderul deputatilor PDL, Gheorghe Tinel, si cel al PNL, George Scutaru, mentioneaza ca, desi Marius Vorniceanu a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe functii de control ale statului, experienta sa nu corespunde niciunui sector în care ASF îsi desfasoara activitatea, si anume: piata de capital, pensii administrate privat si nici în sectorul asigurarilor-reasigurarilor, domeniu în care Marius Vorniceanu a fost învestit.
Camera Deputatilor si Senatul au votat, în 30 septembrie, cu 315 voturi "pentru" si 16 voturi "împotriva", numirea lui Constantinescu Cornel Coca în functia de prim-vicepresedinte al Consiliului ASF, a lui Marius Vorniceanu - vicepresedinte si a lui Stefan Daniel Armeanu - membru neexecutiv în acest Consiliu. Votul a fost secret cu buletine.
Numirea în 16 iunie a lui Marius Vorniceanu în funcţia de consilier la Curtea de Conturi a fost, de asemenea, declarata neconstituţionala de CC, în 10 iulie, pentru ca acesta mai deţinuse aceeaşi funcţie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.