Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acoperişul unei biserici monument istoric din judeţul Vâcea, distrus de un incendiu

mditv.ro
biserica incendiu

Acoperişul unei biserici monument istoric din satul Boroşeşti, comuna Suteşti, a fost distrus în urma unui incendiu izbucnit duminică, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu. 

Citeşte şi: Pleşoianu, reacţie TRANŞANTĂ după mitingurile anunţate de PSD: 'A venit vremea să strângem rândurile...'

Acesta a precizat că şi alte elemente din clădire au fost afectate de incendiu, dar, deocamdată, nu a fost făcută o evaluare a pagubelor şi nu a fost stabilită nici cauza izbucnirii focului. 

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului timp de aproximativ două ore, până la lăsarea întunericului, când a fost localizat. 

"În jurul orei 15,16, pompierii vâlceni au fost solicitaţi să intervină la un incendiu care se manifesta la turla unei biserici din comuna Suteşti, satul Boroşeşti. La intervenţie s-au deplasat echipaje de pompieri din Drăgăşani, cu două autospeciale pentru stingere cu apă şi spumă şi o autoscară, apoi, în sprijin s-au mai deplasat încă două autospeciale de stingere. Flăcările s-au manifestat la nivelul acoperişului, realizat din structură din lemn. Incendiul a fost localizat la lăsarea întunericului. La această oră se verifică să nu mai existe şi alte focare", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea. 

Biserica este o clădire monument istoric datând din 1896, turla care a ars fiind construită din lemn, scrie AGERPRES

Potrivit pisaniei din pridvor, în secolul XVII a fost ridicată o biserică din lemn care a ars în 1821 şi apoi a fost refăcută, tot din lemn, în 1822. Biserica a fost reclădită în 1896 şi zugrăvită în 1898, apoi restaurată în anii 1936 şi 1959. 

În anii 1996-1997, biserica de lemn din Boroşeşti a fost renovată "de la temelie până la acoperiş".

Citeşte şi: Accident MORTAL pe DN72: Trafic BLOCAT după ce o femeie şi copilul ei au DECEDAT. Şoferii, duşi de urgenţă la spital .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.