Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acționarii Bursei de la Londra votează acordul Refinitiv, de 27 miliarde de dolari, , un acord menit să extindă activitatea de tranzacționare a LSE

guardian.ng
bursa Londra - London Stock Exchange

Acționarii London Stock Exchange s-au întâlnit, marți, pentru a vota preluarea de 27 miliarde dolari a furnizorului de informaţii financiare Refinitiv, un acord menit să extindă activitatea de tranzacționare a LSE și să facă din operatorul bursei din Londra un distribuitor major de date financiare, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, declarație surprinzătoare în cazul Colectiv: ‘Dacă în club erau și copiii mei, aș fi spus la fel, că nu am greșit’ .

Președintele LSE, Don Robert, a declarat la ședința de la Londra, că în cadrul consiliului bursei a fost unanimitate în recomandarea pentru acordul Refinitiv, deoarece a fost o „oportunitate convingătoare” în interesul acționarilor și al companiei.

“Considerăm că acest lucru este în interesul strategiei pe termen lung a Bursei de Valori din Londra. Ne va oferi oportunitatea de a avea o afacere cu adevărat globală”, a declarat directorul executiv al LSE, David Schwimmer, potrivit Reuters.

Tranzacţia, care va transforma LSE într-un jucător global în domeniul informaţiilor financiare şi va extinde activităţile companiei, vine la 10 luni după ce fondul de investiţii Blackstone a achiziţionat o participaţie majoritară în Refinitiv de la Thomson Reuters.

Citește și: Decizie neașteptată- Vedeta PRO intră în politică

Thomson Reuters, compania mamă a Reuters News, deţine în prezent 45% din Refinitiv.

Refinitiv, cu sediul în Londra, furnizează informaţii financiare către mai mult de 40.000 de clienţi din peste 190 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.