Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acționarii Transelectrica au ales administratorii propuși de PNL

transelectrica

Acționarii Transelectrica au votat marți componența unui nou Consiliu de Supraveghere la Transelectrica (TEL) după ce PNL a decis să-și numească propria conducere la transportatorul național de energie electrică, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori București.

Noul CS este format din Sebastian Burduja (șef PNL Sector 1-economist), Luiza Popescu (inginer), Jean Badea (informatician), Jean-Valentin Comănescu (avocat), Adrian Goicea (economist), Oleg Burlacu și Manuela Petronela Stan-Olteanu (jurist). Mandatul este unul provizoriu și începe la 30 noiembrie și se încheie la 29 martie 2020.

Noul mandat provizoriu marchează practic reintrarea în provizorat pentru companie, în condițiile în care exista deja demarat un proces pentru alegerea unor membri în board cu mandat pe mai mulți ani.

"Pentru aplicarea legii 109 pe 2011 privind guvernanța corporativă s-au făcut dosarele, s-au trimis la cel care le vizează, este în curs operațiunea. Dar, din câte știu, s-a hotărât să nu se mai prelungească mandatul actualului Consiliu de Supraveghere, iar Secretariatul General al Guvernului a numit alți oameni acolo, pentru că actualul Consiliu de Supraveghere își încheie mandatul la 30 noiembrie", spunea la 11 noiembrie o sursă din companie.

La reorganizarea structurii Guvernului, SGG a preluat de la Ministerul Economiei compania națională pentru a separa activitatea de transport de cea de producție după comasarea Energiei cu Economia.

În 25 septembrie, compania a anunţat demararea procesului de recrutare pentru posturile de membri permanenţi în CS al transportatorului national de electricitate, fiind preconizată atunci ieşirea din provizorat după mai mulţi ani în care investiţiile au trenat ca urmare a succedării mai multor echipe manageriale şi administrative.

Totuşi, încă din octombrie, în contextul atunci probabilei investiri a Guvernului liberal şi trecerii în opoziţie a PSD, era preconizată în piață o nouă perioadă de provizorat la Transelectrica.

Compania are asumat un volum de investiţii pentru reţelele electrice de transport de 1,2 miliarde de lei în actuala perioadă de reglementare, 2019 - 2023, din care 0,89 miliarde de lei în proiecte interne (obiective noi, retehnologizări, etc), şi 0,34 miliarde de lei în proiecte de interconexiune la nivel european. Dacă companiile ce şi-au asumat investiţii nu le realizează, acestea riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.