Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiune de amploare a DIICOT: 79 de percheziţii în Bucureşti şi 5 judeţe

diicot

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat 79 percheziţii domiciliare şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale din judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi din Bucuresti. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat format din 15 persoane, constituit în vederea săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii au indicii că, în perioada 2009-2015, membrii grupării, folosindu-se de un grup de 20 societăţi comerciale tip fantomă, au emis către 250 de societăţi comerciale documente contabile justificative care nu au la bază operaţiuni comerciale reale.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale tip fantomă, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicaţi în numerar şi restituiţi beneficiarilor reali.

Prejudiciul produs de către cele 250 de societăţi comerciale prin eludarea plăţii către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este de 50 milioane de lei.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Bucureşti și Galaţi, Inspectoratelor de Poliţie Județene Galaţi și Constanţa, Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, precum și lucrători ai Gărzii de Coastă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.