Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiune inedită în justiţie: PSD a dat în judecată PNL şi USR pentru calomnie în campania electorală

pn psd pnl

Organizaţia judeţeană PSD Prahova a chemat în judecată PNL Prahova şi doi membri USR pe care îi acuză de calomnie în urma afirmaţiilor transmise în spaţiul public în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie, acţiunile fiind înregistrate pe rolul Judecătoriei Ploieşti, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, PSD Prahova a înregistrat la Judecătoria Ploieşti, în data de 4 decembrie 2020, trei dosare care au ca obiect "acţiune în răspundere delictuală", pârâţi fiind organizaţia judeţeană a PNL şi membrii USR Mihai Tonsciuc (consilier municipal în Consiliul Local Ploieşti) şi Mihai Neagu (consilier judeţean).

În cazul celui din urmă, instanţa a anulat cererea de chemare în judecată, iar în celelalte două speţe nu au fost încă stabilite termene de judecată.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că acţiunile au fost introduse ca urmare a faptului că pârâţii, în timpul campaniei electorale, au făcut afirmaţii denigratoare care nu au fost susţinute de probe.

"Am decis să îi acţionăm în judecată pe cei care denigrau, defăimau, calomniau fără a aduce nicio dovadă în sprijinul celor spuse. De altfel, am şi anunţat pe pagina mea de socializare, la acel moment, că cea mai bună metodă de a răspunde unor asemenea atacuri este de a merge în instanţă şi a-i lăsa pe judecători să se pronunţe", a spus Toader.

USR Prahova susţine, într-un comunicat de presă emis vineri, că PSD Prahova îi cere lui Mihai Tonsciuc suma de 10.000 de euro "pentru că a spus adevărul despre fostul preşedinte al CJ Prahova, actual deputat Bogdan Toader".

"Înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale din 2020, municipiul Ploieşti şi judeţul Prahova au fost împânzite de panouri cu faţa lui Bogdan Toader, pe atunci candidat PSD, ulterior candidat al 'Alianţei pentru Prahova' (PSD-PRO România- PPUSL), pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, dar şi preşedinte CJ în funcţie. Panourile au fost prezente în spaţiul public încă din 2019, cu mesaje despre sărbători, apoi cu sloganul 'Iubesc (se folosea vizualul unei inimi) Prahova/, care a devenit slogan de campanie al domnului Toader în campania locală. Mihai Tonsciuc, pe atunci doar membru USR Ploieşti, a scris o postare (...) în care a luat peste picior ipocrizia domnului Toader, arătând o fotografie în care se vede clar un panou uriaş cu faţa domnului Toader, vizibil dintr-un apartament ploieştean. Obiectul chemării în judecată pentru 10.000 de euro îl face postarea în cauză", precizează sursa citată.

În context, USR Prahova acuză PSD că, prin acest proces, "încearcă să închidă gura unui tânăr politician, fără probleme de integritate, fără avere şi cu credibilitate în comunitate".

"Este stilul de politică de care toţi românii s-au săturat. Solicităm PSD Prahova să înceteze această hărţuire imediat. Rugăm toţi cetăţenii care cred în democraţie, domnia adevărului în comunicările publice, dar şi libertatea de exprimare, să se solidarizeze cu Mihai Tonsciuc şi să condamne gestul lipsit de cultură democratică şi bun simţ al PSD Prahova. USR Prahova ca organizaţie, dar şi colegii din filială îl vor sprijini pe Mihai Tonsciuc în acest proces, la nivel moral şi legal, pentru a câştiga această luptă împotriva echipei baronului Cosma de la PSD", se mai arată în comunicatul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.