Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiuni ale DGA de conştientizare şi prevenire a corupţiei în Capitală

pressalert.ro
dga

O serie de acţiuni de conştientizare şi prevenire a corupţiei în rândul cetăţenilor bucureşteni va avea loc, joi, cu ocazia închiderii proiectului de educaţie anticorupţie adresat tinerilor "Lideri pentru Integritate" 2016, derulat de Direcţia Generală Anticorupţie, în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei. "Startul activităţilor va fi dat începând cu ora 10,00, la Pasaj Universitate, acolo unde va avea loc un flash mob sub forma unui culoar/labirint uman denumit simbolic 'Drumul Integrităţii', pe unde vor trece cetăţenii din toate cele patru intrări. Fiecare persoană va ţine în mână un carton cu mesaje anticorupţie, în timp ce alţi tineri vor împărţi materiale celor care vor trece prin interiorul lanţului astfel format", informează un comunicat al DGA transmis miercuri Agerpres.

Totodată, echipe alcătuite din câte 15 - 20 de tineri, voluntari APD şi ofiţeri de prevenire ai DGA vor distribui călătorilor din staţiile de metrou Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Victoriei, Dristor, Gara de Nord şi Eroilor materiale informative despre cum pot fi prevenite faptele de corupţie şi modalităţile de sesizare a acestora. În acţiune sunt implicaţi ofiţeri de prevenire ai Direcţiei Generale Anticorupţie, împreună cu peste 150 de liceeni şi voluntari ai Asociaţiei Pro Democraţia.

"Proiectul a avut ca scop formarea tinerilor, liceeni şi studenţi, prin utilizarea metodelor non-formale de educaţie, pentru a deveni cetăţeni model de integritate şi moralitate. În ultima etapă a proiectului, tinerii au avut misiunea de a desfăşura o serie de activităţi anticorupţie (informări, interviuri, sondaje, dezbateri, realizare de afişe, pliante, creaţii plastice etc.), în instituţiile de învăţământ din care provin sau în afara acestora, cu scopul de a informa şi de a conştientiza publicul larg şi, în special tinerii, despre importanţa adoptării unui comportament integru, onest, corect şi moral în societate", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.