Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Acord major pe scena politică: PNL și PSD au bătut palma pe acțiunile la purtător

PSD și PNL au bătut palma pentru modificarea în Parlament a legii achizițiilor publice astfel încât autoritățile să le poată cere firmelor acționarii reali în cazul acțiunilor la purtător, au declarat surse parlamentare pentru ȘTIRIPESURSE.RO. De asemenea, s-a ajuns la un acord să se interzică situația în care șeful unei autorități publice poate încredința un contract unei firme la care are acțiuni la purtător. Surse liberale spun că acesta este „legea anti-Tel Drum”.

  • În vederea respectării principiilor transparenței și tratamentului egal, autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, iar operatorul economic are obligația de a comunica datele de identificare a deținătorilor/beneficiarilor reali ai acțiunilor la purtător, în situația în care forma de organizare a operatorului economic ofertant/candidat, terț susținător sau subcontractant la procedură este de societate pe acțiuni, cu capital social reprezentat prin acțiuni la purtător”, este una din prevederile agreate de PSD și PNL.

„Reprezentantul legal al operatorului economic depune o declarație pe propria răspundere cu privire la deținătorii/beneficiarii reali ai acțiunilor la purtător, sub sancțiunile prevăzute de art.326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările”, este alt articol care va fi introdus în lege, spun sursele citate.

Autoritatea contractantă este obligată să excludă din procedura de atribuire orice operator economic, organizat ca societate pe acțiuni, al cărui capital social este reprezentat prin acțiuni la purtător și care nu face dovada identității deținătorilor/beneficiarilor reali ai acțiunilor la purtător, au mai stabilit PSD și PNL.

PNL i-a cerut recent preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, "să se rupă" de Liviu Dragnea.

"Vom continua lupta cu PSD, pentru că noi n-o considerăm închisă în cazul Belina. Am reuşit, prin Guvernul României, să readucem în domeniul public al statului Insula Belina şi Braţul Pavel. Mai avem o chestiune de rezolvat, în sensul adoptării de Parlament a legii privind interzicerea participării la licitaţii din bani publici a societăţilor cu acţionariat ascuns. Este deja celebrul caz în care Tel Drum îl avea acţionar ascuns pe Liviu Dragnea, semna contracte de finanţare cu Consiliul Judeţean condus de Liviu Dragnea. Acest lucru nu mai este posibil, iar societăţile cu acţionariat ascuns pot participa la orice tip de licitaţii dacă declară identitatea acţionarilor pe care i-au pitit în spatele acestei prevederi", a declarat lideerul deputaților PNL, Florin Roman.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.