Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activişti şi experţi în mediu cer ca filmul 'periculos' al lui Michael Moore să fie eliminat de pe platformele online

https://www.newsweek.com/
Michael moore

Mai mulţi experţi în mediu şi activişti cer ca filmul „periculos” al lui Michael Moore „The Planet of Humans”, critic la adresa mişcării pentru mediu, să fie scos de pe platformele online, potrivit  news.ro.

Documentarul produs de Moore şi regizat de Jeff Gibbs vorbeşte despre schimbările climatice şi oferă o privire critică asupra felului în care mişcarea pentru mediu a pierdut lupta prin alegeri „bine intenţionate dar dezastruoase, inclusiv prin convingerea că panourile solare şi instalaţiile eoliene ne vor salva, şi prin renunţarea în favoarea intereselor corporatiste de pe Wall Street”, după cum au prezentat cei doi filmul.

Potrivit mai multor activişti pentru mediu şi specialişti, el este „periculos, înşelător şi distructiv” şi ar trebui înlăturat din online, relatează The Guardian.

Platforma online Films for Action a blocat temporar filmul, după ce l-a descris ca „plin de informaţii eronate”, apoi l-a făcut din nou disponibil, susţinând că nu doreşte să fie acuzată de cenzură.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

O versiune gratuită este disponibilă pe YouTube pentru încă două săptămâni. Aici, documentarul a fost vizionat de peste 3,8 milioane de utilizatori.

Într-o scrisoare redactată de Josh Fox, care a realizat documentarul „Gasland”, şi semnată de mai mulţi activişti şi cercetători, este cerută eliminarea din online a filmului „şocant de înşelător şi absurd” din cauza faptului că face aprecieri false cu privire la energia regenerabilă.

Activistul pentru mediu Bill McKibben, unul dintre subiectele filmului pentru că, aparent, a fost influenţat de corporaţii, a spus că afirmaţiile făcute în documentar sunt neadevărate.

Documentarul a avut premiera anul trecut la Traverse City Film Festival.

„Planet of the Humans” marchează debutul în regie al lui Gibbs, vechi colaborator al lui Moore. El a coprodus „Bowling for Columbine” şi „Fahrenheit 9/11”.

Cel mai recent film regizat de Michael Moore este „Fahrenheit 11/9” (2018), care examinează evoluţia preşedintelui Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.