Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activiști și victime din Myanmar depun plângere penală în Germania pentru atrocități ale militarilor

facebook
justitie dosar penal

Mai mulți activiști și victime din Myanmar au depus plângere penală în Germania acuzându-i pe militarii aflați la putere în țara lor de atrocități, potrivit Reuters.

Activiști din Myanmar și 16 persoane care susțin că sunt victimele abuzurilor militarilor au depus o plângere penală în Germania. Comandanții de rang înalt din armata din Myanmar sunt acuzați că au instigat la genocid împotriva musulmanilor Rohingya și au comis atrocități în ultimii doi ani de când au preluat puterea, potrivit Mediafax..

Depunerea plângerii face parte dintr-o serie de demersuri juridice internaționale prin care se încearcă tragerea la răspundere a armatei din Myanmar pentru presupusele atrocități comise împotriva minorității Rohingya din țară, a susținătorilor democrației și a civililor care se opun loviturii de stat.

Fortify Rights, un grup pentru apărarea drepturilor omului care susține plângerea, a declarat că Germania a fost aleasă datorită recunoașterii principiului „jurisdicției universale", care susține că o instanță națională poate judeca persoanele acuzate de crime internaționale grave.

„Plângerea oferă noi dovezi care demonstrează că armata din Myanmar a ucis, violat, torturat, întemnițat, persecutat în mod sistematic și a comis alte acte care constituie genocid, crime împotriva umanității și crime de război", a declarat Matthew Smith, director executiv al Fortify Rights, într-o conferință de presă susținută la Bangkok.

Cei 16 reclamanți individuali din dosar includ etnici Rohingya și alte persoane care au supraviețuit sau au fost martori ai crimelor comise în Myanmar după lovitura de stat, a precizat Fortify Rights.

În trecut, reprezentanții armatei din Myanmar au negat abuzurile privind drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.