Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Chris Hemsworth ia o pauză în carieră din cauza unui risc sporit de a dezvolta Alzheimer

variety.com
Chris Hemsworth

Actorul Chris Hemsworth a anunţat că îşi va lua o pauză în carieră după ce a aflat că prezintă un risc sporit de a dezvolta maladia Alzheimer, informează luni BBC.

Starul francizei cinematografice "Thor" a făcut această descoperire în urma unor teste medicale efectuate cu ocazia serialului documentar "Limitless", difuzat de Disney+.

El a dezvăluit pentru revista Vanity Fair că testele medicale i-au confirmat "cea mai mare temere" a sa şi că, de acum înainte, va încerca să adopte o serie de "măsuri preventive".

Alzheimer este forma cel mai des întâlnită de demenţă şi poate să provoace pierderi de memorie, stări de confuzie şi dificultăţi de comunicare, potrivit Agerpres.

Actorul Chris Hemsworth a aflat că genomul său deţine două copii ale genei ApoE4, una de la mama lui şi cealaltă de la tatăl lui, care îl fac să aibă o predispoziţie de 8-10 ori mai mare de a dezvolta Alzheimer în comparaţie cu persoanele care nu deţin cele două copii ale genei menţionate.

Aproximativ 2%-3% din populaţia mondială prezintă cele două copii ale acestei gene.

"Nu e ca şi cum mi-aş fi prezentat demisia, însă această veste a declanşat cu adevărat ceva în mine care m-a făcut să vreau să îmi acord o pauză", a declarat starul australian.

"Dacă citeşti măsurile de prevenire a Alzheimer, beneficiile aduse de aceşti paşi preventivi te vor ajuta pentru tot restul vieţii", a adăugat el.

"Totul se referă la managementul somnului, managementul stresului, nutriţie, mişcare, fitness. Este vorba despre aceleaşi instrumente care trebuie aplicate în viaţă într-o manieră consistentă", a mai spus artistul.

În serialul "Limitless", Chris Hemsworth îşi testează limitele corpului şi explorează modalităţi pentru a trăi mai mult şi mai sănătos.

El a precizat că nu a fost diagnosticat cu maladia Alzheimer, ci doar a primit "un avertisment" în legătură cu un risc sporit de a dezvolta această boală: "Nu este o genă predeterminantă, ci un indicator puternic. În urmă cu 10 ani, cred că acea genă era considerată mai mult ca fiind predeterminantă".

Conform planurile iniţiale ale producătorilor, Chris Hemsworth urma să primească rezultatele tuturor analizelor sale genetice în direct în faţa camerelor de filmat, însă creatorul serialului documentar, Darren Aronofsky, i-a dezvăluit acel rezultat într-un cadru privat, imediat după sosirea testelor.

Actorul a primit apoi permisiunea de a elimina din serial orice referire la Alzheimer, însă a decis să includă în show-ul TV secvenţele despre riscul său de Alzheimer pentru a creşte astfel gradul de conştientizare şi de înţelegere a acestei boli.

Actorul australian a confirmat, totodată, că unul dintre bunicii lui a fost diagnosticat cu Alzheimer.

Chris Hemsworth va putea fi văzut în curând pe marile ecrane într-o continuare regizată de Max Miller a filmului "Mad Max", "Furiosa", ale cărei filmări s-au încheiat la începutul acestei luni.

Starul australian, în vârstă de 39 de ani, a mai spus că îşi va lua o pauză în carieră după ce va termina turneul de promovare a serialului documentar "Limitless", odată cu expirarea celorlalte contracte profesionale ale sale.

Chris Hemsworth a dezvăluit că va merge apoi în oraşul său natal din Australia, Byron Bay, pentru a petrece mai mult timp alături de partenera lui de viaţă, Elsa Pataky, şi de cei trei copii ai lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.