Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actriţa americano-israeliană Natalie Portman, laureată a Premiului Genesis 2018

wikipedia.org
Natalie Portman

Actriţa americană de origine israeliană Natalie Portman a fost distinsă cu Premiul Genesis 2018, a informat marţi fundaţia care acordă acest premiu decernat anual unor membri ai comunităţii în semn de omagiu adus carierei lor profesionale şi pentru angajamentul lor faţă de valorile evreieşti, relatează AGERPRES, citând EFE. 

"Prezenţa carismatică a lui Natalie pe ecrane a emoţionat inimile a milioane de oameni", a declarat Stan Polovets, cofondator al Fundaţiei Premiului Genesis. 

Membrii juriului au lăudat angajamentul actriţei faţă de cauzele sociale şi legătura ei strânsă cu originea sa evreiască şi israeliană care o transformă, potrivit lui Polovets, într-un punct de reper pentru milioane de tineri evrei. 

Natalie Portman, care s-a născut la Ierusalim în 1981 sub numele real de Neta Lee Hershlag, a plecat cu familia în SUA când era copil iar la 12 ani ani a început o carieră de succes în cinema, încununată de două Globuri de Aur şi un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă datorită interpretării sale magistrale în filmul 'Black Swan' din 2010. 

Deşi a plecat din Isreal când încă era copil, Portman are dublă naţionalitate, vorbeşte ivrit şi menţine legături strânse cu comunitatea sa de origine. În 2015, ea a regizat 'A Tale of Love and Darkness', un lungmetraj vorbit în ivrit care este o adaptare a cărţii scriitorului israelian Amos Oz. 

Dincolo de cariera ei artistică, Portman este cunoscută pentru militantismul său în favoarea egalităţii de gen, pentru drepturile animalelor şi eradicării sărăciei. 

Ca în fiecare an, Premiul Genesis este însoţit de un cec în valoare de un milion de dolari destinat unor programe filantropice, care cu această ocazie şi în onoarea lui Portman va fi acordat unor proiecte care promovează egalitatea de gen.

Citeşte şi: Sfaturi extrem de importante de Mihail şi Gavril: Ce trebuie NEAPĂRAT SĂ FACI pe 8 noiembrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.