Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actriţa iraniană Taraneh Alidousti boicotează Oscarurile în semn de protest faţă de Trump

the oscar

Actriţa iraniană Taraneh Alidousti, care apare pe afişul filmului "The Salesman" care este nominalizat la Oscar, a anunţat joi că va boicota ceremonia decernării prestigioaselor statuete pentru a protesta faţă de proiectul de decret ''rasist'' al preşedintelui american Donald Trump împotriva imigranţilor musulmani, conform AFP preluat de agerpres.

"Interdicţia de viză cerută de Trump împotriva iranienilor este rasistă. Chiar dacă se aplică sau nu pentru participarea la un eveniment cultural, eu nu voi lua parte la #AcademyAwards 2017 în semn de protest", a scris actriţa de 33 de ani pe contul său de Twitter. 

Trump a lansat o ofensivă împotriva imigraţiei şi va suspenda în curând intrarea în SUA a cetăţenilor din şapte state musulmane, printre care Iran, pentru o perioadă de o lună. 

Noul lider de la Casa Albă a apărat aceste măsuri miercuri la televiziunea americană ABC, subliniind că sunt necesare ''într-o lume furioasă care a devenit un dezastru complet''. ''Nu este vorba despre o interdicţie la adresa musulmanilor însă vizează acele ţări care au mult terorism'', a justificat Trump. 

Filmul "The Salesman", al regizorului iranian Asghar Farhadi, este nominalizat la categoria cel mai bun film străin la Oscar. Ceremonia Oscarurilor va avea loc la 26 februarie. 

Regizorul Farhadi a obţinut deja o statuetă Oscar în 2012 în cadrul secţiunii cel mai bun film străin pentru pelicula ''A Separation'', încheie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.