Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE ale Ambasadei SUA față de procurorii care o anchetează pe Kovesi și PRESIUNE pe judecători: Încalcă principiile democratice + hărţuiri judiciare

flux24.ro
kovesi klemm

Ambasada Statelor Unite la București a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că punerea sub control judiciar, interdicția de a părăsi țara și a vorbi cu presa în cazul Laurei Codruța Kovesi sunt acţiuni care „încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”.

„Suntem foarte preocupaţi de informaţia îngrijorătoare că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar, i s-a interzis să călătorească în afara României şi să vorbească cu presa. Aceste acţiuni încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”, a transmis Ambasada SUA la București, la solicitarea MEDIAFAX.

Citește și: Vești bune! Mii de angajați vor avea parte de încă o zi liberă- Când se va întâmpla asta

Reacția ambasadei vine în contextul în care Laura Codruța Kovesi a fost plasată de Secția pentru Investigația Infracțiunilor din Justiție sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (5 fapte) și mărturie mincinoasă. De asemenea, a fost dispusă și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva fostei șefe DNA. Una dintre interdicții este aceea de a nu părăsi țara.

Fostului procuror-șef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în țară a lui Nicolae Popa și cel privindu-i pe procurorii DNA Ploiești.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

Laura Codruța Kovesi a contestat, vineri, controlul judiciar pentru 60 de zile dispus de către procurorii Secției de anchetare a magistraților, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Contestația a fost depusă la sediul Inaltei Curți de Casație și Justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.