Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzații explozive la adresa ANAF și a Guvernului

anaf

Fost șef în Finanțe, mâna dreaptă a lui Daniel Chițoiu, arată marea problemă a legiferarii bacșișului și acuză Executivul Ponta că nu lupta cu tinta reala, anume marii evazioniști.

"În primul rând, ordonanța pe bacșiș a Guvernului Ponta nu era prima măsură fiscală și cea mai urgentă pentru redresarea economiei naționale. În al doilea rând asistăm la o rigoare crescândă în fiecare zi la adresa micului evazionist și la rafale de măsuri împotriva micului evazionist, dar nu vedem nici un rezultat la marii evazioniști, ceea ce denotă o dublă măsură în abordare, guverne care iau de la populație, de la micul contribuabil și dau la favoriții lor am tot avut în ultimii de 25 de ani", a comentat pentru EVZ Remus Vulpescu, fost director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu.

Vulpescu a criticat dur măsura guvernamentală de a impozita bacșișul.

"Ar fi trebuit o abordare diferită, nu cu 5000 de inspectori ANAF, ci cu 50 trimisi unde trebuie, la câțiva care au acumulat zeci și sute de milioane de euro din evaziune se aduc procente importante din PIB inapoi la buget. S-ar vedea în PIB, nu ar mai fi necesare interventii cu girofarul, nu ar mai fi conflicte intre inspectorii ANAF si populatie, cum au fost la Vama Veche, pentru că populația simte că ANAF se duce pe tintele cele mai usoare. Nu sunt rezultate in impozitarea marilor averi, nu vedem descotorosirea de coruptia politica si de evaziunea fiscala destinata pentru finantarea politicii si nu vedem nici macar declaratii de distantare de acestea. Este o parada de forta a guvernului care testeaza toleranta populatiei și va obtine rezultate inselatoare", a mai spus Remus Vulpescu.

Citeste si: Scandal monstru: ANAF, acuzata ca face jocurile Kaufland

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.