Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave la adresa miniștrilor: 'Aveți sarcini din exterior'

romaniatv.net
guvern ciolos

Guvernul Cioloş a obţinut "zero fonduri europene" într-un moment în care România are nevoie de aceşti bani "mai mult decât oricând" pentru investiţii, infrastructură, spitale, dezvoltare regională, iar "părerea generală" a opiniei publice este că politica actualului Executiv este "de a bloca" aceste fonduri, fiind "o sarcină" pe care a primit-o încă de la învestitură "chiar din exterior", a declarat, miercuri, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

"Guvernul al cărui şef sunteţi a reuşit 'marea performanţă' de a obţine zero fonduri europene. Zero!!! Şi asta într-un moment în care ţara noastră are nevoie mai mult ca oricând de bani pentru investiţii, infrastructură, spitale noi, dezvoltare regională etc. De aici şi părerea generală a opiniei publice că, de fapt, politica oficială a Guvernului este aceea de a bloca obţinerea acestor fonduri, fiind una dintre sarcinile primite la învestitură chiar din exterior", a susţinut social-democratul.

Citește și: S-a stabilit cât trebuie să dureze o partidă de sex

Într-un comunicat de presă, Ştefănescu a caracterizat actualul Guvern drept "cel mai antinaţional, lipsit de scrupule şi cinic din toate timpurile" din istoria României.

"Guvernul pe care îl conduceţi şi-a bătut joc, fără milă şi fără un strop de compasiune, de ideea de erou naţional. Umilirea veteranilor din al Doilea Război Mondial - puţinii rămaşi în viaţă - şi din Teatrele de Operaţii, a invalizilor şi a văduvelor de război, notificându-i să plătească retroactiv taxe şi impozite de care erau scutiţi prin lege, reprezintă o măsură fără precedent, de o răutate şi o batjocură nemaiîntâlnite", a mai spus social-democratul.

Citește și: Iubire ca-n România: Un artist căsătorit are amantă cu 32 de ani mai tănără și are și 3 copii cu două femei

El a adăugat că, prin organismele din subordinea sa, Guvernul Cioloş ar fi blocat conturile a peste 400.000 de societăţi comerciale româneşti, asociaţii familiale sau persoane fizice autorizate, "ducând aproape în colaps iniţiativa de afaceri autohtonă".

"Aceste abuzuri se petrec în timp ce companii de stat, falimentare, oferă camarilei promovată de tehnocraţii dumneavoastră locuri plătite gras în consiliile de administraţie, unele însumând cifre record: peste 15.000 de euro pe lună, pentru o singură persoană", a completat Ştefănescu.

Citește și: Analist politic: România e într-o stare de alarmă

De asemenea, Codrin Ştefănescu spune că Guvernul a respins propunerea PSD de a decreta trei zile de doliu naţional în memoria Reginei Ana.

"Guvernul al cărui şef sunteţi se dovedeşte a fi cinic respingând chiar şi propunerea PSD de a decreta trei zile de doliu naţional în memoria Reginei Ana. Prin acest gest, aţi şocat nu numai jurnalişti, istorici, oameni de cultură, simpatizanţi ai Casei Regale, dar şi întreaga opinie publică. Pentru că încă o dată daţi dovadă că nu aveţi niciun minim respect pentru valorile româneşti, pentru istorie şi tradiţii. Iar Familia Regală chiar este un crâmpei din istoria României", a susţinut secretarul general adjunct.

Citește și: Analist politic: România e într-o stare de alarmă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.