Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave lansate de ministrul Muncii: plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități, întârziate din 'reaua-voință' a primarilor

Facebook
marius budai

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat vineri, la Botoşani, că Guvernul va aloca, la rectificarea bugetară fonduri pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi și a precizat că sunt primării care au întârzieri mari la plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi.

Ministrul spune că aceste întârzieri au apărut din cauza administraţiilor locale.

"Primarul avea posibilitatea să solicite Consiliului Judeţean, iar Consiliul Judeţean avea sumele la dispoziţie. Dacă nu a solicitat, nu i s-a dat. Asta e rea voinţă", a adăugat ministrul Muncii.

Potrivit acestuia, Executivul va repartiza sumele unităţilor administrativ- teritoriale, astfel încât acestea să ajungă în cel mai scurt timp la beneficiari.

"La Ministerul de Finanţe, prin finanţele publice locale, s-a făcut o centralizare a tot ceea ce înseamnă funcţionarea unităţilor administrativ- teritoriale, pe două coloane, inclusiv plata persoanelor cu dizabilităţi. Imediat după rectificarea bugetară, printr-o hotărâre de guvern, sumele vor fi repartizate dintr-un buffer existent în bugetul Ministerului de Finanţe de 1,4 miliarde de lei pentru toată ţara", a afirmat Budăi.

Citește și: Fost criminalist-șef: Gheorghe Dincă se întărește. În 33 de ani de profesie n-am văzut așa erori

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.