Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE - Strabag blochează lucrările pentru construirea Lotului 1 (Târgu Mureş-Ungheni) al Autostrăzii Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea

strabag

Strabag blochează lucrările pentru construirea Lotului 1 (Târgu Mureş-Ungheni) al Autostrăzii Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea, notează presa locală.

"Valoarea estimată a lucrărilor a fost (exclusiv TVA) de 284,915,969.74 lei, iar oferta Strabag la un preţ de 192.059.217,23 lei (67% din estimare) a fost într-o primă fază declarată câştigătoare fără o verificare minuţioasă.

În urma verificărilor efectuate cu ocazia examinării contestaţiilor depuse, Consiliului Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor (CNSC), prin hotărâre confirmată de Curtea de Apel Bucureşti constată o serie de elemente ale ofertei Strabag sunt contradictorii sau nereale şi dau aparenţa unui preţ neobişnuit de scăzut. În consecinţă se dispune reevaluarea ofertelor depuse.

În cursul lunii noiembrie 2018, CNAIR finalizează reevaluarea prin descalificarea (declararea inacceptabilă) a ofertei Strabag care nu este reală şi fermă în raport cu justificările şi precizările oferite. Totodata, este declarată câştigătoare oferta depusă de Asocierea Itinera-Retter, la un preţ de 209.987.350,13 lei, considerat justificat de CNAIR faţă de fundamentarea depusă de acest ofertant", notează presa locală.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.