Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUZAȚII - Un legist a răbufnit la adresa anchetatorilor în cazul Caracal: 'S-a dus dracu și ADN și ADN mitocondrial și tot ce vreți sub aspect genetic'

Doctorul legist Dan Mărculescu acuză anchetatorii că nu au făcut, până la această oră, determinarea cu radiocarbon a vârstei oaselor găsite în sacul indicat de Gheorghe Dincă în pădure, spunând că este posibil ca motivul să fie tocmai faptul că ele ies din masa de 15-19 ani.

"De ce nu s-a făcut determinarea cu radiocarbon a vârstei oaselor? De o lună ridic această întrebare. Nu s-a practicat chestia asta, pentru că oasele alea ies din masa de 15-19 ani și atunci s-a dus dracu și ADN și ADN mitocondrial și tot ce vreți dvs. sub aspect genetic. Poate este indolență, nu pot să mi dau seama...", a declarat doctorul legist Dan Mărculescu, la Antena 3.

Sondaj INCENDIAR pentru prezidențiale - Klaus Iohannis, în scădere în preferințele românilor! Surpriza vine de la Mircea Diaconu

Legat de determinarea vârstei oaselor cu radiocarbon, procedura presupune că pe parcusul vieții, carbonul este absorbit de organismele vii. Când un organism moare, acest proces se oprește. Măsurând cât 14C a rămas nedezintegrat la un moment dat, se poate afla cu câtă vreme înainte acel organism a murit.

Legistul mai face referire și la posibilitatea ca mama Luizei să se opună prelevării de probe biologice.

"În Marea Britanie refuză să ia sânge la șoferul beat, spunând că sângele e produsul meu biologic și nu ți-l dau să îl folosești împotriva mea. Așa și mama Luizei poate spune - nu vreau să dau și gata -", a mai spus doctorul legist Dan Mărculescu.

Mama Luizei Melencu, fata de 19 ani dispărută în luna aprilie și despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o, a refuzat ieri să fie luată de jandarmi și dusă pentru recoltarea de noi probe biologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.