Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzat de fapte grave de corupție, Benjamin Netanyahu a primit un 'respiro' până după alegeri

pbs.org
Benjamin Natanyahu

Ministerul Justiţiei din Israel a anunţat luni că premierul Benjamin Netanyahu va fi audiat şi eventual inculpat de procurori abia după alegerile din 9 aprilie, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

Procurorul general al Israelului a anunţat pe 28 februarie că intenţionează să îl acuze pe Netanyahu de luare de mită, fraudă şi abuz de încredere, dar inculparea depinde de rezultatul audierii obligatorii a suspectului, prevăzută de procedura legală.

"Procurorul general (...) a decis să accepte cererea avocaţilor premierului de a amâna prezentarea materialelor de anchetă în dosarele legate de premier până după data alegerilor", a informat ministerul justiţiei. Comunicatul precizează şi că solicitarea lui Netanyahu a fost motivată de teama că materialul probator ar putea ajunge la presă, ceea ce ar putea influenţa opiniile electoratului.

Audierea nu va avea loc mai târziu de 10 iulie, a făcut cunoscut ministerul.

Benjamin Netanyahu este suspectat că a acceptat cadouri în valoare de 264.000 de dolari de la mai mulţi oameni de afaceri şi că a acordat favoruri cu scopul de a beneficia de o imagine favorabilă într-un ziar israelian şi pe un site de internet. Premierul a negat toate acuzaţiile.

Pedeapsa pentru mită poate ajunge la 10 ani de închisoare, iar cea pentru fraudă şi abuz de încredere la trei ani.

Sondajele de opinie din Israel indică o competiţie electorală strânsă între Likud - partidul de dreapta al premierului - şi alianţa de centru-stânga condusă de fostul comandant al forţelor armate israeliene Benny Gantz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.