Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzați că au torturat doi tineri, polițiștii Secției 16 din Capitală s-au ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti de la Secţia 16, anunță AGERPRES.

Unul dintre tineri a scris pe Facebook că, în urmă cu trei zile, a fost agresat de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-a atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Tânărul susţine că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a anunţat că a deschis un dosar penal în acest caz, având ca obiect comiterea infracţiunii de purtare abuzivă.

Citește și: Ion Cristoiu, acuzații incendiare: Iohannis s-a dat peste cap să minimalizeze accidentul nu de dragul lui Bode, ci al lui Pahonțu

"Cauza a fost înregistrată ca urmare a sesizării formulate la data de 01.09.2020, în jurul orei 21.00, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, din partea a două persoane de sex masculin, ce au susţinut că la data de 31.08.2020, în jurul orei 22,00, în timp ce se aflau pe raza sectorului 4 al municipiului Bucureşti, ar fi fost agresate de mai multe persoane ce păreau a face parte din cadrul unor echipaje de poliţie, prin raportare la uniformele purtate şi la autoturismele ce le însoţeau. Având în vedere informaţiile furnizate de cele două persoane vătămate şi raportat la locul unde ar fi avut loc posibilele agresiuni, aflat pe raza de competenţă a Secţiei 16 Poliţie, la data de 01.09.2020, ora 21,30, a fost întocmit procesul-verbal de sesizare din oficiu de către organele de poliţie din cadrul acestei unităţi cu privire la infracţiunea de purtare abuzivă. Cauza a fost înaintată către organul de cercetare penală competent, iar la data de 04.09.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate şi identificării autorilor", spune Parchetul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.