Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii de masacru din partea guvernului Assad la adresa SUA

macron Bashar al-Assad

Siria a acuzat Statele Unite că sunt responsabile de un „masacru brutal” în urma bombardamentului din provincia Deir al-Zour, scrie BBC. Atacul de peste noapte al americanilor a ucis aproape 100 de soldaţi ai forţelor pro-guvernamentale în apropierea râului Eufrat.

Ministrul Afacerilor Externe din Siria a declarat că a sesizat ONU, cerând condamnarea acţiunilor americane la nivel internaţional. El a descris atacul ca „o crimă de război şi o crimă împotriva umanităţii” şi a precizat că SUA susţin terorismul. Coaliţia condusă de SUA împotriva ISIS a acuzat forţele pro-guvernamentale că au lansat un atac neprovocat asupra sediului Forţelor Democrate Siriene, alianţa formată din kurzi şi arabi care luptă împotriva lui Assad. „Coaliţia, pentru a-şi apăra partenerii, a răspuns prin atacuri asupra forţelor pro-guvernamentale pentru a opri agresiunea”, se arată într-un comunicat al americanilor care subliniază că „dreptul la auto-apărare nu este negociabil”.

Oficiali ai armatei americane au declarat pentru reporteri că aproximativ 500 de soldaţi din tabăra lui Assad, ajutaţi de tancuri, rachete cu lansări multiple şi mortiere au fost implicaţi în atac. Un soldat al Forţelor Democrate Siriene a fost rănit. Niciun american nu se află printre cei răniţi, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.