Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii de scurgeri de informaţii în presă şi dări în judecată pentru defăimare: Rocambolescul proces 'Wagatha Christie' a început într-un tribunal din Londra

standard.co.uk
Coleen Rooney şi Rebekah Vardy

Un proces rocambolesc - marcat de Stories false pe Instagram, acuzaţii de scurgeri de informaţii în presă şi dări în judecată pentru defăimare - care le opune pe Coleen Rooney şi Rebekah Vardy, două personalităţi influente pe reţelele de socializare, cunoscute mai întâi ca soţii ale unor fotbalişti englezi, a început marţi la un tribunal din Londra, informează AFP.

Rebekah Vardy a dat-o în judecată pe Coleen Rooney pentru defăimare după ce aceasta din urmă a acuzat-o că a transmis informaţii confidenţiale unor tabloide britanice. Scandalul a suscitat un interes atât de mare în Marea Britanie, încât a primit şi o poreclă: "Wagatha Christie" - WAG (Wives And Girlfriends) fiind un acronim utilizat pentru desemnarea partenerelor de viaţă ale sportivilor celebri, potrivit Agerpres.ro.

Totul a început în octombrie 2019, când Coleen Rooney, soţia fostului star al fotbalului englez Wayne Rooney, a acuzat-o pe Rebekah Vardy, soţia unuia dintre atacanţii echipei Leicester City, Jamie Vardy, că a transmis tabloidului The Sun o serie de "poveşti false" despre ea.

Într-un mesaj publicat pe Instagram, distribuit pe larg şi ironizat de către internauţi, doamna Rooney a spus că a observat la un moment că tot ce publica ea pe contul său privat ajungea cu regularitate în acel tabloid, care avea în epocă o rubrică dedicată soţiilor de fotbalişti.

Suspectând-o pe doamna Vardy, Coleen Rooney a dezvăluit că a realizat o anchetă proprie "blocând accesul pentru toată lumea la ce publica în Stories, cu excepţia unui singur cont", şi că a început apoi să publice poveşti false despre viaţa ei - mai ales o călătorie inventată în Mexic pentru a alege genul viitorului ei copil - pentru a vedea astfel dacă informaţiile în cauză ajung în acel tabloid, ceea ce s-a şi întâmplat.

"Am făcut capturi de ecran care arată foarte clar că o singură persoană a văzut acele Stories. Este vorba despre contul deţinut de Rebekah Vardy", a precizat Coleen Rooney.

Doamna Vardy a negat acuzaţiile şi a decis să o atace la rândul ei în instanţă pe Coleen Rooney şi s-o acuze de defăimare. Potrivit legislaţiei britanice, doamnei Rooney îi revine de acum sarcina de a dovedi veridicitatea acuzaţiilor pe care le-a formulat.

Ea s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Justiţie din centrul Londrei însoţită de soţul ei. La scurt timp după aceea, a sosit şi Rebekah Vardy.

Scandalul a ajuns deja în faţa unei instanţe de judecată în noiembrie 2020. În epocă, judecătorul de caz a ajuns la concluzia că doamna Rooney "a identificat-o foarte clar" pe doamna Vardy drept "vinovată", deschizând astfel calea către un proces pentru defăimare, care a început marţi.

Deşi Coleen Rooney, în vârstă de 36 de ani, şi Rebekah Vardy, în vârstă de 40 de ani, au devenit personalităţi publice mai întâi datorită relaţiilor lor cu fotbalişti, ele sunt în prezent celebrităţi la rândul lor. Urmărite de sute de mii de abonaţi pe Instagram, cele două soţii distribuie cu regularitate pe această reţea de socializare fotografii cu copiii lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.