Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații la adresa PSD: ANCOM a devenit moșia familiei Zgonea

www.romaniatv.net
Valeriu Zgonea

Reprezentanții USR spun vineri că „PSD a transformat încă o agenție a statului într-o afacere de familie: ANCOM a devenit moșia domnului și doamnei Zgonea”.

„Soția lui Valeriu Zgonea a rămas consilier de specialitate în instituție, după numirea soțului la conducerea ANCOM, iar din această funcție „asistă conducerea ANCOM”, după cum scrie într-o decizie semnată chiar de soțul său. Mai grav este că doamna Zgonea ar trebui să protejeze avertizorii de integritate care denunță eventuale abuzuri sau ilegalități din instituția condusă de soțul său”, transmite USR.

„Politizarea celor mai importante instituții ale statului continuă fără abatere sub premierul Ciolacu. În ANCOM, avem soția care îl consiliază pe domnul Zgonea cu privire la modul în care trebuie condusă instituția. Tot ea ar trebui să protejeze avertizorii de integritate care denunță eventuale abuzuri sau ilegalități din instituția condusă de soțul său. Orice om onest își dă seama că apetitul doamnei Zgonea pentru protejarea eventualilor avertizori de integritate va tinde spre zero. Această evidentă incompatibilitate etică de la ANCOM trebuie rezolvată”, declară senatorul USR Raoul Trifan.

USR arată că Valeriu Zgonea „declara că soția sa și-a dat demisia din funcția de secretar general al instituției și explica românilor cum gestul este „o chestie normală, etică””.

„PSD și PNL cresc taxele ca să continue să plătească salarii nesimțite de 10.000 de euro ale celor precum șeful ANCOM, domnul Zgonea. La schimb pentru taxele și impozitele românilor, pentru acest salariu astronomic, domnul Zgonea ne dă o autoritate politizată, în care nu îi e nici măcar jenă să recunoască oficial, pe site-ul instituției, că soția lui a rămas, bine merci, consilieră în cadrul autorității. Doamna Zgonea trebuie, printre altele, să se asigure că se implementează prevederile cu privire la incidente de integritate care ar putea privi chiar conducerea autorității, adică pe soțul ei. Să ne fie clar pentru ce cresc PSD și PNL taxele: sinecuri, nepotisme, politizare”, declară deputata USR Diana Buzoianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.