Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii fără precedent la adresa unui miliardar decedat: 'Agent SIE exportat în Germania'

pixabay.com
diverse, umbra, spion

Scandal imens în fotbalul românesc cu iz penal. Un fost primar şi şef de club a 'sărit la gâtul' unui miliardar care a decedat în puşcărie. Fostul edil al Galaţiului, Marius Stan a adus acuzaţii extrem de grave la adresa miliardarului Dan Adamescu, cel care a condus-o clubul Oţelul Galaţi înainte ca acesta să falimenteze.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

„Oțelul a fost pușculița lui Marius Stan”, a fost  afirmația cu care Alexander Adamescu l-a enervat pe fostul şef al Oţelului, Marius Stan, conform gsp.ro. Adamescu jr. acuză cheltuielile și afacerile personale ale fostului președinte, făcute pe spatele Oțelului. El însuși dispărut din țară, „pentru că este singura sansa la justitie pe care o am”, Adamescu jr. nu are încredere în judecata din România. „La fel cum tatal meu a fost torturat de un sistem el insasi corupt, ale carui interese oculte au primat, acum eu sunt cel luat in vizor intr-un dosar ‘copy-paste’”, spune el.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

Adamescu jr. nu neagă cifra de 5 milioane de euro despre care Marius Stan spune că a încasat-o Astra de la Oțelul Galați. Oţeşul a câştigat campionatul în 2011 şi a primit 22 de milioane de euro din Liga Campionilor. Banii s-au dus însă pe apa sâmbetei şi clubul e acum în faliment. Plățile pe care le acuză The Nova Group, societatea lui Adamescu, sunt reale, confirmă fostul președinte al clubului și primar al Galațiului. Marius Stan e convins că nu afacerile realizate de el au dus la desființarea clubului, conform tolo.ro. Dimpotrivă, amintește că în gestiunea sa s-au adunat performanțe și bani, din care rămăseseră 7,3 milioane de euro când Adamescu a preluat clubul. Stan crede că Adamescu senior, decedat în ianuarie, nu a ajuns să fie judecat până la capăt și pentru falimentul Astra, și pentru al Oțelului deoarece ar fi fost protejat de statutul de fost agent al Serviciului de Informații Externe, statut care i-ar fi adus și averea uriașă. "Dan Adamescu a fost un agent SIE exportat de regimul comunist în Germania, apoi readus în România și împroprietărit cu magazinul Unirea și cu Astra Asigurări", a mai spus Marius Stan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.