Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzatii grave la adresa lui Ponta in contextul crizei din Moldova

ponta plahotniuc

PNL, prin vocea secretarului executiv Radu Carp, lanseaza acuzatii dure la adresa fostului premier Victor Ponta, spunand ca "demonstrează prin declaraţiile sale că acţionează îndeaproape cu cei care se opun rezolvării crizei politice din Republica Moldova”.

"PNL a luat act de declaraţiile lui Victor Ponta care acuză în esenţă faptul că, în afară de guvernul pe care domnia sa l-a condus, nu a existat şi nu există niciun interes din partea României faţă de Republica Moldova.

Actuala situaţie politică de la Chişinău se datorează extinderii fără precedent a corupţiei, în contextul unei complicităţi a autorităţilor de stat şi a unor politicieni care vor să acapareze toate resursele economice şi sistemul de justiţie. Această situaţie nu a apărut în contextul ultimelor evenimente politice, ci era cunoscută de mai multă vreme şi la Bucureşti. România a susţinut constant eforturile Republicii Moldova de a se alătura familiei statelor europene, eforturi concretizate prin semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Punerea în aplicare a prevederilor acestui Acord înseamnă liberalizarea economiei şi consolidarea instituţiilor statului de drept. Probabil că mulţi dintre prietenii domnului Ponta vor avea de pierdut de pe urma aplicării Acordului de Asociere. Vor avea însă de câştigat cetăţenii Republicii Moldova, al căror nivel de trai a scăzut în ultimii ani.

În timpul în care Victor Ponta era prim - ministru în România, s-a descoperit dispariţia unor sume uriaşe din sistemul bancar din Republica Moldova, cei responsabili fiind cunoscuţi dar nefiind anchetaţi, cu o singură excepţie. Partidul domnului Plahotniuc, prietenul domnului Ponta, blochează ancheta imparţială în acest caz şi doreşte să se menţină la putere doar pentru a avea în continuare controlul politic asupra unei părţi a sistemului de justiţie. Lupta politică de la Chişinău este strâns legată de dorinţa de a controla justiţia. PNL nu se aşteaptă ca domnul Victor Ponta să acţioneze în calitate de apărător al statului de drept, dovedind exact contrariul cât timp a guvernat. PNL invită însă toate partidele din România, inclusiv PSD, să contribuie la găsirea celor mai bune soluţii pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova şi pentru asigurarea unei stabilităţi guvernamentale absolut necesară pentru îmbunătăţirea climatului economic şi buna funcţionare a statului de drept. Este nevoie de reforme asumate de o majoritate parlamentară transparentă, este necesar să se acorde întregul sprijin Preşedintelui Nicolae Timofti care a dovedit că are soluţii pentru rezolvarea crizei politice de la Chişinău. Aceasta este poziţia Preşedintelui Klaus Iohannis pe care Victor Ponta îl acuză cu orice ocazie.

Dacă asemenea poziţii politice lipsite de bună credinţă sunt vehiculate în spaţiul public de fostul premier Victor Ponta, se pune în mod firesc întrebarea ce tip de valori va promova asociaţia pe care vrea să o conducă şi care are ca obiectiv declarat analiza ţărilor riverane Mării Negre? Dacă va fi vorba de acelaşi tip de abordare care pune în centru realizările unei singure persoane, această asociaţie nu va avea nici un viitor, fiind doar un instrument de legitimare a unor poziţii politicianiste care nu au legătură cu realitatea", precizeaza Radu Carp intr-un comunicat de presa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.