Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii grave pentru Iohannis: A dezvăluit informaţii secrete

iohannis basescu

Preşedintele Klaus Iohannis nu reuşeşte deloc să-şi mulţumească detractorii. Ba vorbeşte prea puţin, ba scrie prea mult. Întotdeauna se găsesc motive de critică. Ultima acuzaţie la adresa lui Iohannis vizează cel de-al doilea volum semnat de acesta, "Primul pas". Jurnalistul Ion Cristoiu susţine că şeful statului a divulgat informaţii secrete.

Vezi şi: Iohannis: Băsescu nu mi-a predat nici un dosar. Este obsedat de serviciile secrete

"Din fragmentele publicate în avanpremieră de presa publicitară, am reținut dezvăluirile despre ora și jumătate în care Traian Băsescu i-a predat ceea ce sunt numite Dosarele Strategice ale României, însoțite de un briefing pe care, peste tot în lume, cel care pleacă îl face celui care a venit în chestiuni sensibile din relațiile externe ale țării și din viața internă.

Acest briefing e peste tot în lume strict secret! A avut loc în Biroul Președintelui, dar mai ales a avut un caracter strict secret. Klaus Iohannis dezvăluie însă ce i s-a spus pe parcursul acestui briefing: „In acelaşi interval, Traian Băsescu a reluat avertizările in legătură cu puterea crescută a serviciilor secrete. Personal, nu m‑am simţit deloc avertizat. Făcuse deja nişte afirmaţii similare in timpul campaniei, şi acelea destul de deplasate. După ce a fost 10 ani preşedinte şi a tot lăudat Serviciile, era evident că a avut o contribuţie semnificativă la transformarea lor.”

Vezi şi: EXCLUSIV Iohannis îi desființează pe Ponta și Băsescu: S-au situat dintotdeauna pe aceeași frecvență

Repet, nu numai procedurile de siguranță națională, dar și minimele reguli de comportare civilizată, cele care despart un gentilom de o țață, cereau ca, înainte de tipări aceste dezvăluiri, Klaus Iohannis să-l sune pe Traian Băsescu și să-l întrebe dacă poate să dea publicității ce i s-a spus în timpul briefingului.

(Eu, de exemplu, deși nu sunt Președinte de țară, cer întotdeauna permisiunea interlocutorului dacă pot să dau publicității conținutul unei discuții pe care am avut cu el între patru ochi)

Sunt sigur că n-a făcut-o. Pentru că Traian Băsescu i-ar fi atras atenția c-a fost o convorbire deopotrivă secret de stat și deopotrivă privată. În dese rînduri, cînd a fost vorba de a se apăra de Binomul SRI-DNA, Traian Băsescu a invocat regula potrivit căreia cele spuse și petrecute în Biroul Președintelui României nu se fac publice.

După ce-am citit, crucit, dezvăluirile de țață ale Neamțului Klaus Iohannis, mi-am zis: Dumnezeule! Sper că Traian Băsescu nu i-o fi destăinuit ceva strict secret despre bărbatul Obama sau despre femeia Angela Merkel, ceva care nu se spune în public de către un președinte nici în fața plutonului de execuție.

Nu de alta, dar în cartea următoare, Klaus Iohannis e în stare să dea pe goarnă și astfel de secrete pe care i le-a spus Traian Băsescu la predarea mandatului!

Ca să nu mai spun că-i stare să-și amintească, în scris, de exemplu, că la vizita la Berlin, Angela Merkel era descheiată la prohab!", scrie Cristoiu pe blog.

Vezi şi: Noi detalii din a doua carte a lui Klaus Iohannis: M-am ENERVAT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.