Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzatii grave: Votul din Diaspora, blocat deliberat din MAE

PNL

Deputatul PNL de Diaspora Ovidiu Raeţchi a afirmat duminica că toate semnalele primite din Diaspora arată faptul că votul din 16 noiembrie va fi unul masiv, fără precedent, și că măsurile luate de MAE sunt menite să împiedice "deliberat" acest vot. El le cere romanilor din Diaspora sa isi pregateasca familiile din tara "sa ii razbune".

”Diferența dintre Ponta și Iohannis în sondaje este în marja de eroare. Câteva zeci de mii de voturi vor fi decisive. Din acest motiv, în condițiile în care 75% din Diaspora va vota cu Iohannis, este esențial pentru PSD să țină cât mai jos participarea la urne. Dacă 300.000 de români, să spunem, ar putea vota în turul al doilea peste hotare, Iohannis poate deveni președinte. Iată de ce MAE nu va accepta sub nicio formă soluții reale și eficiente pentru a satisface solicitările foarte crescute în vederea exercitării dreptului de a alege”.

În opinia lui Ovidiu Raețchi, Titus Corlățean și Bogdan Stanoevici sunt sacrificați profesional în beneficiul victoriei lui Ponta:

”De la Bogdan Stanoevici nu există oricum așteptări, nu are expertiză în domeniu și tot ceea ce se așteaptă de la el – fiind lipsit de simțul ridicolului – este să facă turul televiziunilor și să explice că miile de români care au stat în stradă erau, de fapt, niște agitatori, niște golani. În cazul lui Titus Corlățean lucrurile sunt mai grave, el chiar înțelege ce face, știe că refuzând suplimentarea secțiilor de votare, deschiderea lor în zone noi și creșterea intervalului de votare statul român împiedică deliberat românii din Diasporă să-și exercite cel mai important drept cetățenesc. MAE e pus în slujba PSD.”

În aceste condiții, deputatul PNL face un apel la românii din Diaspora pentru a-și mobiliza familiile din România în perspectiva blocajelor din 16 noiembrie:

”Singurul mod în care un popor poate să se apere atunci când este împiedicat să-și exprime opinia politică ține de propria sa tenacitate și inteligență. Românii care nu vor putea vota în 16 noiembrie trebuie șă-și mobilezeze încă de acum familiile din România, astfel încât votul lor să se regăsească măcar așa, indirect, în rezultatul nedeturnat al alegerilor. Țara poate să răzbune Diaspora!”

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.