Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii ŞOC: Un deputat PMP susţine că a fost bătut la protestul din Piaţa Victoriei

Inquam Photos / Octav Ganea
miting victoriei

Un deputat de diaspora susţine că a fost bătut la protestul de vineri seara din Piaţa Victoriei. Deputatul PMP Doru Coliu susţine că ministrul Carmen Dan, șeful Jandarmeriei Române și prefectul Capitalei trebuie să plece din funcții și să răspundă în fața legii, alături de toți cei care au decis acțiunile violente împotriva cetățenilor.

"În violențele din 10 august, deputatul PMP de Diaspora Doru Coliu și alți români din Diaspora care participau pașnic la protest au fost bătuți. În zona în care se aflau deputatul și români din asociația Diaspora Europeană au fost date gaze și grenade lacrimogene în rafale peste 9 ore, iar oameni pașnici, așezați la pământ, sufocați de gazele lacrimogene, au fost bătuți cu bastoane. Semnalele roșii pe care Jandarmeria spune că le-a dat pentru a atenționa că va evacua Piața Victoriei au fost transmise în partea opusă a pieței, nu în zona în care s-a intervenit inițial brutal împotriva oamenilor pașnici", se arată într-un comunicat de presă al deputatului Doru Coliu.

CITEȘTE ȘI: Aliaţii arterelor: 11 soluţii naturale împotriva colesterolului rău

Deputatul Doru Coliu și cei alături de care protesta condamnă ferm orice formă de violență și se dezic de orice încercare a provocatorilor de a transforma un protest pașnic într-unul violent. "Însă, ministrul Carmen Dan, șeful Jandarmeriei Române și prefectul Capitalei trebuie să răspundă pentru modul în care români din Diaspora și din țară, copii, femei, bătrâni, cetățeni pașnici, au fost gazați ore în șir, au fost fugăriți pe străzi, loviți, îmbrânciți și înjurați. Mai mult, este nevoie de explicații clare despre motivele pentru care Jandarmeria nu a reușit să izoleze huliganii, dar a folosit violența împotriva protestatarilor pașnici, cu mâinile ridicate sau așezați la pâmânt, care rugau oprirea gazelor lacrimogene și a violențelor. Ceea ce s-a întâmplat după ora 23.00 în București a luat forma unei represiuni. Sute de cetățeni pașnici au fost răniți și zeci de mii de oameni au fost gazați. Imaginile din presă și de la cetățenii simpli arată clar cum protestatari pașnici si jurnaliști români și străini, au fost victime ale unor violențe revoltătoare în Piața Victoriei, dar și pe străzi lăturalnice", se mai pecizează în comunicatul citat.

Ceea ce trebuia să fie o manifestație pașnică, o reunire a românilor din Diaspora și de acasă, a fost transformat într-o represiune, mai spune Doru Coliu. "Românii din Diaspora au fost încă o dată umiliți de partidul-stat, care nu ratează nicio ocazie să își arate disprețul și ura față de românii din străinătate, față de cei care trimit milioane de euro acasă anual. Ziua de 10 august a fost una rușinoasă, revoltătoare, o zi în care Jandarmeria Română era pregătită cu arme și muniție de război pentru a trage în cei care intrau în curtea guvernului. Iar cei vinovați trebuie să răspundă cu funcția și mai ales în fața legii", mai spune sursa citată. In aceste sens, deputatul Doru Coliu anunţă că va solicita o comisie de anchetă parlamentară.

CITEȘTE ȘI: E considerată o metodă sănătoasă de a găti, însă crește riscul de cancer. Cum ne OTRĂVIM singuri mâncarea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.