Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzațiile de viol la adresa regizorului francez Luc Besson aduse de actrița Sand Van Roy vor fi reanalizate

en.rfi.fr
Luc Besson

Acuzațiile de viol la adresa regizorului francez Luc Besson aduse de actrița Sand Van Roy vor fi reanalizate, a decis un judecător de la o instanță din Paris, potrivit Le Figaro, anunță MEDIAFAX.

Citește și: VIDEO Carnagiu pe o șosea din Ialomița: ZECE MORȚI și ȘAPTE răniți după ce un microbuz a lovit un TIR

După o anchetă care a durat nouă luni, plângerea inițală făcută de Sand Van Roy a fost clasată, pe 25 februarie, de Parchetul din Paris, din cauza probelor insuficiente.

Actrița olandezo-belgiană a depus însă o nouă plângere, iar ancheta a fost redeschisă miercuri, a anunțat, vineri, avocatul acesteia.

Sand Van Roy l-a acuzat, în mai 2018, pe Besson că a violat-o într-un hotel din Paris, dar regizorul a fost anchetat abia în decembrie.

Avocatul lui Besson a declarat pentru publicația The Hollywood Reporter că acesta neagă în continuare acuzațiile.

După plângerea inițială depusă de Van Roy, alte opt femei l-au acuzat pe Besson de hărțuire sexuală și viol.

Vezi și: Dana Gârbovan, despre numirea Laurei Codruța Kovesi procuror-șef european: 'E una politică. Nu a existat o competiție reală'

Regizor, scenarist şi producător, Luc Besson, care are în spate o carieră de peste un sfert de secol, este proprietarul companiei EuropaCorp, prin intermediul căreia a produs peste 50 de filme. Besson a început să scrie poveşti din plictiseală - se spune că a terminat primele versiuni ale scenariilor "Al cincilea element" şi "Marele albastru" pe când era adolescent. Criticii îl identifică pe Besson drept o figură centrală a mişcării Cinéma du look (stil extrem de specific şi de vizual prezent în cinematografia anilor '80 - începutul anilor '90). "Metroul", "Marele albastru" şi "Nikita" sunt considerate exemple ale acestei şcoli stilistice, care preferă stilul substanţei şi spectacolul poveştii. În ultimii ani, Besson a scris şi a produs nenumărate filme de acţiune, precum seriile "Taxi" şi "Curierul" şi peliculele "Sărutul Dragonului" şi "Dresat pentru a ucide", ambele cu Jet Li.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.