Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adelin Petrișor, mesaj dur pentru ministrul Rafila: 'Dacă nu ați fi fost populiști, ar fi fost deja adoptat'

F. P.
www.cotidianul.ro
adelin petrisor

Jurnalistul Adelin Petrișor citică discursul ministrului sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la certificatul verde. Jurnalistul îi acuză pe parlamentarii din coaliția de guvernare, inclusiv pe Rafila, de populism.

„Ministrul Rafila vorbește într-un interviu despre cât de bun e certificatul verde. Pare că el ne-a zis să-l băgăm și noi am tot spus nu, nu. Domnule Rafila, decizia este exact la dvs. și la colegii dvs. din Coaliție. Dacă nu ați fi fost populiști, acesta ar fi fost deja adoptat”, scrie Adelin Petrișor pe Twitter.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, luni seară, că ar fi trebuit să existe un instrument care să îşi poată face efectul atunci când se înregistrează o creştere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. ”Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de document, certificat electronic COVID, sigur că şi eficacitatea lui devine tot mai puţin relevantă”, a declarat Rafila. Ministrul aşteaptă în valul 5 o dublare a numărului de cazuri faţă de valul Delta.

"În legătură cu certificatul verde, ştiţi bine că este atributul Parlamentului să ia o decizie. Există un proiect de lege depus în Parlament de mai mult timp, care a fost respins de Senat, iar în momentul de faţă se găseşte în Camera Deputaţilor. Probabil există un blocaj la nivel legislativ şi sigur atunci când a existat o propunere tehnică din partea Ministerului Sănătăţi, a INSP, ea ar fi trebuit să fie sau nu îmbrăţişată, încât să îşi poată face efectul atunci când se înregistrează o creştere care ar putea să sugereze un val pandemic important. Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de document, certificat electronic COVID, sigur că şi eficacitatea lui devine tot mai puţin relevantă”, a declarat, luni seară, la Antena 3, Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.