Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adepţii MISA rămân fideli lui Bivolaru: Mărturii mincinoase.Nu există justiţie superioară adevărului

 

După ce Curtea de Apel Cluj a decis marţi ca procesul în care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, este acuzat de trafic de persoane, să fie rejudecat la Tribunalul Cluj, apropiaţii şi susţinătorii acestuia s-au grăbit să demonteze motivaţiile instanţei.

Citeşte şi: Guru Bivolaru a încasat-o grav: Ar putea primi încă o condamnare

Potrivit unui comunicat de presă, adepţii MISA spun că dosarul a fost instrumentat abuziv de către procurorii DIICOT, care "au dispreţuit total legea, adevărul şi prezumţia de nevinovăţie".

Susţinătorii lui Guru Bivolaru sunt convinşi că acuzaţia de trafic de persoane este una fabricată, iar probele din dosar sunt de asemenea false, bazate pe mărturii mincinoase.

Citeşte şi: Campioana Astra ar putea rămâne fără antrenor: Ce a anunțat Marius Șumudică

Curios este faptul că adepţii spiralei pentru integrarea în absolut nu combat în vreun fel celelalte acuzaţii aduse de procurori şi cele din cauza cărora Bivolaru se află deja în spatele gratiilor: act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupţie sexuală, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

 

"Există însă o serie de mărturii hilare şi de pretenţii aberante din partea aşa-ziselor părţi vătămate, care au „descoperit” abia după începerea urmăririi penale în acest dosar că au fost „traficate” şi cer ca daune aproximativ 5 milioane de euro. Cum explică oare Parchetul faptul că dintre zecile de practicanţi yoga aflaţi în locuinţele percheziţionate în martie 2004 nici măcar unul singur (!) nu a reclamat autorităţilor „eliberatoare” că ar fi fost traficat, exploatat, abuzat, ci dimpotrivă toţi au făcut plângeri împotriva celor care au efectuat percheziţiile?

Redăm, pentru a ilustra incoerenţa acuzaţiilor, câteva pasaje din cererea unei „victime a traficului de persoane” adresată instanţei pe 9 septembrie 2016: „Si în primul rând [n.b. la punctul 6 din cerere], victima traficului de persoane, nu trebuie să dovedească nimic! NIMIC! Existenţa elementelor infracţiunii de trafic de persoane este suficientă pentru a acorda, după lege, drepturile la care VTP [n.b. victima traficului de persoane] are dreptul!”. Ca „elemente care confirmă traficul de persoane”, această aşa-zisă parte vătămată enumeră, printre altele faptul că a fost „pus să facă meditații yoghine”, sau „G.T. ne-a trezit de două ori după ora 1 noaptea […] (tratament inuman)”, relevă comunicatul MISA.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.