Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărat festin pentru liderii europeni prezenți la Chișinău: Se vor desfăta cu sarmale, colțunași, trufe, mămăligă, tocăniță. Totul udat cu vin din belșug

Guvernul Republicii Moldova
Daniel Voda

Adevărat festin pentru liderii europeni prezenți la Chișinău: Se vor desfăta cu sarmale, colțunași, trufe, mămăligă, tocăniță. Totul udat cu vin din belșug

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Moldovei, Daniel Vodă, a declarat astăzi, 31 mai, că la Summit-ul Comunității Politice Europene din 1 iunie va fi promovat patrimoniul gastronomic al Moldovei, iar liderii adunați la eveniment vor mânca bucate tradiționale moldovenești, pregătite după rețete reinterpretate.

„Meniul a fost testat de cei mai buni critici culinari, iar bucatele vor fi pregătite exclusiv din produse autohtone, pentru a scoate în evidență autenticitatea și calitatea ingredientelor noastre”, a menționat Vodă.

Astfel, oaspeții vor putea savura din sarmale umplute cu legume călite în stil moldovenesc, acoperite cu glazură de vin din soiul Saperavi și cu smântână afumată, din ”Roata norocului” fiind o tocăniță de vinete și roșii proaspăt tăiate, presărată cu pudră din vin din soiul Rară Neagră și usturoi negru.

Totodată, vor fi preparați și colțunași din dovleac murat cu cremă de brânză de capră, sos de leuștean și icre de știucă, mămăligă umplută cu brânză de burduf, caș afumat și trufe negre.

Mămăliga va fi fiartă în zer obținut din lapte bătut, prelucrat după principii japoneze și garnisită cu brânză de burduf, dar și cu trufe negre, rulouri de cartofi umpluți cu zacuscă făcută ”ca la Bulboaca”, presărată cu boia afumată și cu semințe de floarea-soarelui și arpagic verde.

Pentru felul principal bucătarii au ținut cont de preferințele alimentare ale oaspeților, de aceea o să pregătească mâncăruri vegetariene cu pește sau carne.

Oficialii vor mai fi serviți și cu mușchiuleț de miel în stil moldovenesc, cu frunze de varză, coloana infinitului din morcov și țelină, sos glazurat din strugurii Saperavi, sos de hribi cu ulei, ceapă verde și un buchet de ierburi.

Vegetarienii vor mânca păstrăv de fag în stil moldovenesc, iar la desert, cei peste 50 de invitați vor savura Babă Neagră cu înghețată din vin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.