Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevăratul scop al Chinei: războiul nevăzut care este în plină desfășurare, la nivel mondial

rdi.org
cenzura-china

China urmăreşte ”supremaţia tehnologică globală” în spaţiul cibernetic şi îşi foloseşte capacităţile cibernetice pentru a desfăşura campanii de spionaj şi supraveghere, a declarat miercuri şeful securităţii cibernetice al Marii Britanii, transmite Reuters.

Lindy Cameron, directorul Centrului Naţional pentru Securitate Cibernetică (NCSC), parte a agenţiei britanice de spionaj GCHQ, a declarat că Marea Britanie are o ”îngrijorare legitimă” cu privire la efectele pe care tehnologia chineză le poate avea asupra securităţii cibernetice, informează News.ro.

”China nu doar face eforturi pentru paritate cu ţările occidentale, ci ţinteşte supremaţia tehnologică globală”, a declarat Cameron la o conferinţă anuală guvernamentală de securitate cibernetică la Belfast.

”Fără îndoială, nu ne putem permite să nu ţinem pasul cu China. În caz contrar, riscăm ca China să devină puterea predominantă în spaţiul cibernetic”, a spus acesta.

China îşi foloseşte, de asemenea, capacităţile cibernetice pentru a dobândi proprietate intelectuală, pentru a-şi atinge obiectivele geopolitice strategice şi pentru a conduce campanii globale de spionaj, a adăugat Cameron.

TikTok, una dintre armele Chinei

Luna trecută, Marea Britanie a interzis utilizarea TikTok pe telefoanele guvernamentale, urmând ca alte ţări occidentale să interzică aplicaţia video deţinută de China, din cauza problemelor de securitate.

TikTok a fost tot mai atent urmărită, din cauza temerilor că datele utilizatorilor din aplicaţia deţinută de compania ByteDance din Beijing ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez, subminând interesele de securitate occidentale.

Statele Unite, Canada, Belgia şi Comisia Europeană au interzis, de asemenea, aplicaţia de pe dispozitivele oficiale.

China a caracterizat interdicţiile ca fiind motivate politic. Beijingul neagă în mod obişnuit orice implicare în hacking şi spune că îi pedepseşte pe cei care fac acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.