Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărul despre legăturile lui Fethullah Gulen cu România: Ce școli sunt la noi în țară

Fethullah Gülen

Osman Koray Ertaş, ambasadorul Turciei în România, acuzcă că gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România, iar acestea ar fi finanțate de către Fethullah Gulen din SUA.

Reprezentanții “Lumina Instituții de Învățământ”, școlile despre care a vorbit ambasadorul, infirmă că Fethullah Gulen ar fi sponsor sau că s-ar implica în vreun fel.

Iulia Nueleanu, PR&Marketing “Lumina Instituții de Învățământ”, a explicat, într-un interviu pentru romanialibera.ro, ce ar sta, de fapt, în spatele acuzațiilor ambasadorului și a spus care e adevărul despre legăturile lui Gulen cu România.

Citește și: Nebunie cu Pokemon Go: Și-a dat demisia ca să se joace

”Au fost făcute cu rea credință. Acuzațiile aduse sunt nefondate. Domnul ambasador a vorbit despre legături cu organizații teroriste. Noi funcționăm de peste 20 de ani conform legilor românești, suntem acreditați de Ministerul Educației și activitatea din școlilor noastre se face conform curicumului național. Nu putem fi o organizație teroristă cum încearcă dumnealui să susțină.

Nu există așa ceva. Funcționăm conform legilor românești, informațiile sunt transparente pe site. Activitatea noastră nu are nicio legătură cu Fethullah Gulen. Nu există nicio legătură instituțională cu dânsul și el nu se află în Consiliul nostru de administrație. Nu este sponsor și nu ne ajută logistic.

Citește și: România pierde 248 de locuitori pe zi: În câți ani va rămâne țara fără locuitori

În cadrul școlii noastre nu se desfășoară nicio activitate religioasă. Suntem școli multinațională cu elevi din peste 40 de naționalități. Limba turcă este opțională.”, a spus Iulia Nueleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.